Veniturile nete ale Atrium European Real Estate din inchirierea centrului comercial Militari Shopping Center au scazut in primul trimestru cu peste 17%, la 1,4 milioane de euro, din cauza dificultatilor cu care s-a confruntat compania de bricolaj Praktiker, unul dintre cei mai mari chiriasi ai sai, potrivit Mediafax.

“Scaderea veniturilor din inchiriere in Polonia si Romania s-au datorat in principal dificultatilor cu care s-au confruntat chiriasii din domeniul do-it-yourself, precum si includerii in activele pentru care s-au raportat veniturile si a unor centre comerciale care urmeaza sa fie restructurate”, se arata in raportul trimestrial al companiei.

Valoarea de piata a Militari Shopping Center, cu o suprafata inchiriabila de 54.100 metri patrati a scazut in primul trimestru cu 253.000 euro, la 65,2 milioane de euro. Randamentul centrului comercial este estimat la 9,1%, in stagnare, iar gradul de ocupare este de 100%.

Atrium European Real Estate a achizitionat in 2004 prima faza a proiectului din Militari, dezvoltat de compania belgiana Liebrecht&wooD. Pentru extindere, finalizata in martie 2009, compania a anuntat ca a alocat 67 milioane euro.