Societatea Nationala a Apelor Minerale (SNAM) vrea deschida propriile fabrici de imbuteliere a apei minerale pe care o produce, insa in prezent se confrunta cu opozitia Consiliului Concurentei, care sustine ca ar fi neconcurential fata de companiile private.

“Ne batem cu Consiliul Concurentei, care ne spune ca noi nu putem avea fabrici de imbuteliere, ca ar fi neconcurential fata de companiile private. Totusi, nu exista nicio lege care sa ne impiedice sa avem astfel de unitati. (…)┬áRomania exploateaza doar 30% din apa pe care ar putea-o imbutelia”, a declarat directorul societatii de stat care┬ádetine circa 75% din totalul licentelor de explorare si exploatare a apelor minerale din Romania, Radu Dumitru, pentru Mediafax.

El a spus ca “se va bate personal” ca SNAM sa aiba cel putin doua fabrici de imbuteliere. Investitia intr-o fabrica este evaluata la 8-10 milioane de euro, cu o capacitate de imbuteliere de 50.000 de sticle pe zi, iar fondurile pentru cele doua fabrici ar putea fi atrase inclusiv din fonduri europene.

SNAM a produs in 2013 aproape 900 milioane litri de apa minerala si plata, pe care a livrat-o catre 25 de imbuteliatori. Aproape o treime din apa produsa a fost livrata catre Romaqua, care detine brandul Borsec.