Reteaua de 310 supermarketuri si magazine de proximitate Mega Image si-a majorat capitalul social cu 25,2 milioane de euro in aprilie pentru a sustine planurile de extindere si construirea noului depozit din Bucuresti.

“Majorarea capitalului social al Mega Image Romania vine ca urmare a planurilor de dezvoltare pe care le avem in urmatoarea perioada, care cuprind atat magazinele noastre, depozitul logistic, cat si pozitionarea fata de consumatori “, a declarat pentru Mediafax Mihai Spulber, director financiar al Mega Image Romania.

Potrivit  Frans Muller – directorul general al grupului Delhaize, proprietarul Mega Image,  retailerul va continua extinderea in Bucuresti, unde va construi si un nou centru de distributie care sa sprijine aceste planuri, iar expansiunea inafara Capitalei, unde puterea de cumparare este scazuta, ramane sub semnul intrebarii.

“Printre provocarile cu care ne confruntam se numara extinderea rapida a concurentei si capacitatea de a ne extinde in afara Bucurestiului, unde puterea de cumparare este mult mai redusa, care ramane sub semnul intrebarii.”, mai arata Muller.

Mega Image a fost cea mai dinamica retea din Romania in ceea ce priveste deschiderile de magazine atat in 2013, cat si in 2012, cand s-a extins cu 104 si respectiv cu 88 de unitati. Mega Image detine o cota de piata de 21,7% din piata de profil din Capitala.