Incepand din luna iunie, noul country manager al magazinelor de mobila kika Romania va fi Akos Forras, dupa ce Lars Lund, managerul care a condus timp de cinci ani compania, a decis sa se mute alaturi de familia sa, in Suedia.

Akos Forra va coordona in Romania  departamentele de marketing si achizitii si totodata magazinele kika din centrul si estul Europei si anume Cehia, Ungaria, Slovacia.

“Las compania pe maini bune.  Akos Forras vine din grupul Steinhoff, una dintre cele mai mari companii din lume din domeniul retailului de mobila. Experienta sa este extinsa si in domeniul retailului de fashion, pentru ca a lucrat pentru branduri renumite, cum sunt Adidas si Levi’s. Odata cu preluarea kika de catre grupul Steinhoff, am schimbat directia companiei si am inceput sa inovam”, a precizat Lars Lund.

Dupa preluare,  vanzarile din singurul magazin kika din Romania au crescut cu 24% in primul trimestru iar numarul vizitatorilor  cu 20%.

„Romania este, pentru Steinhoff, a doua tara ca importanta din Europa de Est, dupa Polonia, iar kika este un magazin unic, cu foarte mult potential. Spre deosebire de alti competitori care se prezinta la fel in toate tarile, kika are potentialul sa fie un brand diferit,” mentioneaza Akos Forras care are in plan reducerea preturilor produselor cu pana la 15%.