„Crezi ca stii ce bei?”, este noul volum al Prof. Dr. Mencinicopschi. Intr-o era in care se pune acut problema unui stil de viata sanatos, Dr. Menci propune o carte care invata omul ce, cum, cat si cand sa bea, oferind informatii esentiale despre consumul de apa, lapte, cafea, ceai, suc sau alcool.
„Daca bei apa nu inseamna ca te hidratezi, iar apa se mananca, nu se bea! Stiu ca aceste lucruri suna ciudat, insa credeti-ma, este adevarat! Cartea pe care tocmai am lansat-o, explica si clarifica regulile de baza ale sanatatii vietii, evidentiind importanta lichidelor in viata noastra. Este foarte important ca fiecare sa stie ce fel de lichide trebuie sa consume si modul in care trebuie sa le consume”, explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Prin noua sa carte doctorul explica pe intelesul tuturor amanunte despre principalele lichide consumate de om, si anume: laptele, apa, ceaiul, cafeaua, sucurile si alcoolul, stabilind o serie de reguli principale pentru un stil de viata sanatos in zilele de astazi.
Sfaturi
Potrivit cartii a bea ceai inseamna a te hidrata fiziologic si eficient, insa ceaiul sanogen se prepara numai din ceai de calitate superioara, cu apa oligominerala plata, naturala, de inalta calitate si numai prin infuzarea in apa timp de 2-3 minure la 60-70°C.
Consumul de cafea se recomanda a fi moderat; desi cafeina poate imbunatati timpii de reactie, nu modifica performantele mentale. Prin urmare, este inutil consumul de cafea in exces in speranta unor rezultate intelectuale superioare. Cea mai buna cafea este cea preparata la filtru sau espresso, spre deosebire de infuzia la ibric, care contine substante ce cresc nivelul colestrolului, dar si altele iritante pentru organismul uman, regasite in zat.
In cazul sucurilor, cele mai bune sunt cele preparate in casa, la blender, in combinatie cu apa plata oligominerala de calitate, din fructe si legume organice sau biologice, servite in maximum 30 de minute de la preparare.
Oricine bea macar o data un pahar de alcool, insa cantitatea si calitatea acestuia sunt elementele de baza ale efectelor asupra corpului uman. In functie de compozitia lor, bauturile alcoolice sunt mai repede si mai lent metabolizate. Prin urmare, se recomanda consumul produselor alcoolice de calitate si in cantitati moderate, pentru a nu afecta organismul uman.