Brandul britanic Debenhams se pregateste sa revina pe piata locala si sa deschida un prim magazin in Bucuresti Mall din Vitan potrivit surselor din piata ale Mediafax.

Debenhams“Debenhams reintra pe piata locala si negociaza un contract de inchiriere cu proprietarii Bucuresti Mall (unde a fost deschis si primul magazin Debenhams in 2007 de catre compania RTC Holding, care detinea franciza la acea vreme, n.r)”, au spus sursele citate.

Revenirea ar fi dupa doar un an, cand omul de afaceri Octavian Radu a inchis ultimele doua magazine ale brandului si a renuntat la franciza pe care o detinea.

Debenhams a inchis treptat cele sase magazine pe care le detinea in Romania, iar retailerul britanic a anuntat o pierdere contabila de 4,4 milioane de euro in urma inchiderii acestora, care functionau in franciza, precizand ca francizorul local “a esuat” in contextul conditiilor “foarte dificile” de pe piata.

Reteaua Debenhams cuprinde peste 240 de magazine, in 28 tari, si comercializeaza articole si branduri in exclusivitate, sub semnatura unor designeri internationali.