Dupa ce lantul de magazine de jucarii Jumbo a anuntat ca se va extinde cu inca cinci unitati preluate de la Obi, Maxi Toys, unul dintre cei mai mari retaileri de jucarii din Europa, a anuntat deschiderea primului magazin in Militari Shopping City Bucuresti pe 20 iulie.

Maxi ToysMagazinul va avea doar 300 metri patrati si va cuprinde peste 2.000 de jucarii, din care peste 30% branduri proprii. Acesta va fi detinut de distribuitorul de profil Nicoro Trading, acesta avand drepturile de francizare pentru Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia si Ungaria. Prezent pe piata din Romania din 1994, Nicoro Trading este unul dintre cei mai importanti distribuitori de jucarii la nivel national, reteaua de distributie incluzand hipermarketuri, benzinarii si magazine specializate.

“Investitia in lansarea unei noi retele de retail in jucarii vine ca urmare a experientei de 20 de ani in acest domeniu pe care o are echipa Nicoro. Credem ca parintii au nevoie de mai multe optiuni atunci cand cumpara jucarii, iar noi venim cu un concept de succes, care a trecut testul timpului in piete extrem de competitive”, a declarat Mihai Frangulea, director general si proprietar al Nicoro Trading.

Retailerul Maxi Toys detine in prezent 280 de magazine in Belgia, Luxemburg, Franta, Elvetia si Italia.

Pe o piata evaluata de Euromonitor de 160 milioane de euro, principalele retele de magazine de jucarii prezente pe piata locala sunt Noriel, Toyplex, Smyk si Jumbo.