FlorariiTrandafirii rosii conduc in preferintele florale ale romanilor, potrivit FlorideLux, unul dintre principalii comercianti de flori de pe piata locala. Acestia reprezinta peste 40% din vanzarile florariilor FlorideLux grup care opereaza magazinele online coroane.ro, www.cosuridelux.ro, dar si florariile offline FlorideLux.

„In ocazii de business sunt oferiti, in general, trandafiri albi, care semnifica sinceritate, iar pentru mame sunt oferiti trandafirii portocalii, ce simbolizeaza speranta, sau cei roz, care emana respect si iubire sincera”, spune Marius Dosinescu, CEO si fondator FlorideLux.

Dosinescu afirma ca soiurile preferate de romani sunt trandafirii rosii de Ecuador, care au un aspect nobil, cu tija inalta si cupa florii foarte mare. De asemenea, din gama trandafirilor rosii, se cumpara foarte mult si Red Naomi sau Passion, in timp ce pentru alte culori sunt preferati trandafirii albi Avalanche, cei portocalii din soiul Wow si Aqua sau Blushing Akito pentru cei roz.

Perioada cu cele mai mari vanzari de trandafiri este luna februarie, care coincide cu Ziua Indragostitilor si Dragobetele, insa si in restul anului trandafirii se numara printre cele mai cautate flori.