Fundatia eMAG i-a premiat pentru al treilea an consecutiv pe elevii loturilor nationale de matematica, fizica si informatica, medaliati la Olimpiadele Internationale de anul acesta, si pe profesorii care i-au pregatit – oferind premii in valoare de 163.000 de lei.

Fundatia-eMAGCompania a acordat cate 10.000 de lei pentru olimpicii medaliati cu aur, 8.000 de lei pentru elevii care au obtinut medalia de argint si 6.000 de lei pentru cei cu medalia de bronz. Profesorii pregatitori au fost recompensati cu premii in valoare de cate 3.000 de lei fiecare.

„Rezultatele excelente pe care elevii loturilor nationale le-au obtinut si in 2014 in cadrul acestor competitii prestigioase ne motiveaza sa investim in continuare in pregatirea lor. Fundatia eMAG isi mentine angajamentul de a contribui la crearea unui cadru favorabil performantei in educatie si propice dezvoltarii tinerilor olimpici”, a declarat Tudor Vlad, presedintele Fundatiei eMAG.

Elevii lotului olimpic de matematica, coordonat de domnul profesor Radu Gologan, au obtinut sase medalii, una de aur si cinci de argint, la Olimpiada Internationala de Matematica ce s-a desfasurat la Cape Town, Africa de Sud in perioada 3-13 iulie 2014:
· Aur – Stefan Spataru
· Argint – Paul Gabriel Musca
· Argint – Teodor Andrei Andronache
· Argint – Viorel-Andrei Bud
· Argint – Simona Diaconu
· Argint – Ioan Laurentiu Ploscaru

Romania a ocupat locul 11 mondial si primul loc din UE la Olimpiada Internationala de Matematica.

Elevii lotului national de fizica, coordonat de domnul profesor Adrian Dafinei si doamna profesoara Delia Davidescu, au obtinut doua medalii de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz in cadrul Olimpiadei Internationale de Fizica ce s-a desfasurat la Astana, Kazakhstan, in perioada 13-21 iulie 2014:
· Aur – Cristian Frunza
· Aur – Stefan Eniceicu
· Argint – Denis Turcu
· Argint – Tudor Cretu
· Bronz – Gabriel Gaitan

Lotul olimpic de fizica al Romaniei s-a clasat detasat pe primul loc dintre echipele europene prezente la concurs, performanta obtinuta pentru al doilea an consecutiv.

Elevii lotului olimpic de informatica, coordonat de domnul profesor Constantin Galatan, au obtinut o medalie de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz la Concursul de Informatica, ce a avut loc la Taipei, Taiwan in perioada 13-20 iulie 2014, astfel:
· Aur – Rares Buhai
· Argint – Alexandru Velea
· Argint – Andrei Heidelbacher
· Bronz –Mihai Gheorghe.