Angajatorii vor putea acorda salariatilor tichetele de masa si in format electronic, oferite sub forma unui portofel electronic alimentat de emitenti cu valoarea nominala a acestora, potrivit unui proiect de HG care intra de la sfarsitul lunii noiembrie in consultari.

Tichet de masaProiectul propune ca angajatorii sa stabileasca impreuna cu reprezentantii sindicatelor sau ai salariatilor, prin contractele colective de munca, clauze privind acordarea alocatiei individuale de hrana sub forma tichetelor de masa, precum si forma suportului acestora, respectiv suport electronic si/sau hartie.

In cazul optarii pentru suportul electronic, cardurile vor fi alimentate cu valoarea nominala aferenta tichetelor de masa, care va fi folosita exclusiv pentru achizitionarea de produse alimentare, fara a fi permisa efectuarea de operatiuni de retragere de numerar.

In cazul in care un angajat lucreaza in ture si timpul de lucru este mai mare de 8 ore/zi, numarul de tichete de masa la care are dreptul lunar se calculeaza adunand numarul de ore lucrate si impartind aceasta suma la 8. Salariatii vor beneficia lunar de un numar de tichete de masa cel mult egal cu numarul de zile in care sunt prezenti la lucru in unitatea angajatorului, iar acest numar nu poate depasi numarul de zile lucratoare, potrivit proiectului.