Jucariile de plus din magazinul IKEA implicate in Campania Jucariilor de Plus pentru educatia copiilor au strans 10, 1 milioane de euro in intreaga lume.

Jucarii de plus IKEAIn perioada 9 noiembrie-3 ianuarie 2015 in Romania au fost vandute aproximativ 49.500 de jucarii de plus si carti de povesti.

Pentru  fiecare jucarie de plus sau carte de povesti cumparate pe durata Campaniei Jucariilor de Plus, IKEA Foundation a donat cate 1 euro pentru proiecte educationale realizate de UNICEF si Salvati Copiii pentru proiecte de educatie care se vor desfasura in 18 tari.

Cu ajutorul donatiei de anul acesta, Salvati Copiii va sprijini educatia pentru copiii din grupurile marginalizate din Asia si Europa de Est. Fondurile donate catre UNICEF vor fi folosite pentru pentru initiativa „Scoli pentru Africa” in opt tari si pentru initiativa „Scoli pentru Asia” in China.

„Este esential pentru viitorul celor mai vulnerabili si marginalizati copii sa aiba sansa de a merge la scoala si de a invata. Nu ar trebui sa existe copii carora sa le fie refuzata aceasta oportunitate din cauza saraciei, dizabilitatilor, genului sau din cauza conflictelor si dezastrelor, precum izbucnirea Ebola in Guineea, Liberia si Sierra Leone”, a afirmat Josephine Bourne, UNICEF Global Chief of Education.

De la inceputul campaniei, in 2003, IKEA Foundation a donat 77 de milioane de euro care au contribuit la imbunatatirea oportunitatilor de educatie pentru mai mult de 11 milioane de copii din 46 de tari.