Dezvoltatorul celui mai mare centru comercial din tara – AFI Palace Cotroceni  din Bucuresti- si al AFI Palace Ploiesti, planuieste sa atace piata de retail din Brasov.

Piata nu are niciun centru comercial in acest moment. Primul proiect de acest tip va fi inaugurat de Immochan in acest an pe 24 martie.

Primii chiriasi ai CoresiPotrivit Mediafax AFI Europe a incheiat un acord preliminar pentru achizitia terenului detinut de retailerul Cora in Centrul Civic al Brasovului, unde vrea sa construiasca un mall.
Cora Romania a cumparat in 2010 terenul de 40.000 de metri patrati din Centrul Civic al Brasovului al companiei Hidromecanica pentru aproximativ 13 milioane de euro, unde intentiona sa dezvolte un centru comercial de mari dimensiuni, investitie de 70 de milioane de euro. La sfarsitul anului 2013, Cora a anuntat ca vrea sa atraga un partener in proiect pentru dezvoltarea mall-ului.

In Brasov a fost anuntata constructia a patru centre comerciale de tip mall, Coresi Shopping Resort, dezvoltat de Immochan, divizia imobiliara a grupului Auchan, Korona Mall (care urma sa cuprinda si un hipermarket Carrefour si dezvoltat de grupul polonez Echo Investment), extensia galeriei comerciale Carrefour (NEPI) si Cora.

In prezent, doar Coresi, dezvoltat pe terenul fostei uzine Tractorul, este aproape finalizat, cu livrarea pe 27 martie.

“AFI sau orice alt competitor al Coresi nu poate sa deschida un centru comercial decat in aproximativ 500 de zile. Asta inseamna ca avem 450 de zile la dispozitie pentru a ne impune pe piata. Proiectul este gata, este inchiriat si exista chiar lista de asteptare cu retaileri interesati de proiect, ceea ce ne incurajeaza sa incepem si faza doua a proiectului”, a declarat pentru MEDIAFAX Tatian Diaconu, directorul general al Immochan Romania.