Modernizare este cuvantul ce guverneaza si in 2015 planurile  Winmarkt in Romania ce detine o suprafata comerciala totala de peste 87.000 de mp. Modernizare a Winmarkt Ploiesti si Tulcea. Modernizare pentru… exit.

Winmarkt1

Anul acesta lantul de centre comerciale Winmarkt va continua procesul de modernizare a centrului Winmarkt din Ploiesti printr-o investitie totala de 1 milion de euro.

“Odata cu finalizarea acestor lucrari, se va definitiva procesul de sinergie a celor doua centre comerciale alaturate, care vor functiona ca unul singur, sub denumirea de Winmarkt Ploiesti”, a declarat  Carlo Barban, CEO Winmarkt. Principalele imbunatatiri aduse au la baza conceptul de armonizare vizuala a celor doua cladiri alaturate (Omnia si Grand Center) si inglobarea lor intr-un proiect comercial unitar. Astfel, fatada cladirii Omnia va fi complet refacuta, urmand a fi placata cu un material ceramic si iluminata prin benzi continue orizontale. De asemenea, intre cele doua cladiri se va amenaja o zona de leisure, ca punct de atractie pentru zona centrala a orasului Ploiesti.

Reteaua WinmarktGrand Omnia Center din Ploiesti este cel mai valoros activ din cele 14 centre comerciale ale retelei Winmarkt, detinuta de compania italiana Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), acesta fiind evaluat la sfarsitul anului trecut de CBRE si REAG la 54,8 milioane de euro, aproape o treime din portofoliul total.

Anul trecut Winmarkt Galati si Ramnicu Valcea au suferit lucrari de remodelare la doua etaje datorita deschiderii H&M cu o suprafata de peste  1,500 mp si a magazinelor dm.

Topul celor mai importanti chiriasi

New TenantsAnul trecut, cele noua supermarketuri Carrefour au reprezentant 9.1% din totalul cifrei de afaceri obtinuta de lantul cu 14 unitati.  Al doilea chirias important al grupului este H&M care impreuna cu cele patru magazine reprezinta 5.1% din cifra de afaceri.

Retailerul de electrocasnice si IT Domo se afla de asemenea in top trei magazine-chiriase ale grupului – cele opt magazine reprezentand 4.7% din cifra de afaceri.

Winmarkt

Brandurile mentionate sunt urmate de retailerul de accesorii B&B Collection cu opt magazine, retailerul de cosmetice si produse de ingrijire dm markt cu opt magazine,  SensiBlu cu patru magazine, House of Art – cinci magazine, Leonardo – cinci magazine si Altex cu trei magazine.

Alte branduri chiriase in cadrul centrelor comerciale sunt: Jolidon, Kenvelo, Bigotti, Swarovski, Adidas, KFC, Kendra, Sabon, Flanco.

Modernizare pentru exit

Potrivit unui interviu dat de CEO-ul Claudio Albertini pentru Bloomberg la mijlocul anului trecut, grupul italian de centre comerciale Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), care detine in Romania reteaua Winmarkt, va lua in considerare exitul din piata locala pentru sfarsitul anului 2015- inceputul anului 2016. Iar planul de modernizari este un pas firesc.