Billa, C&A, Deichmann, dm drogerie markt, Hervis, Humanic si kika Ambasada Austriei – Sectia Comerciala lanseaza in septembrie proiectul de intruire a elevilor in meseria de comerciant-vanzator – o’SCAR – Scoala Comerciala Austriaca din Romania.

Extinderea comertului modern alimentar“Ceea ce face ca proiectul o’SCAR sa fie o alegere de viitor pentru elevi este faptul ca (…)  pune un accent sporit pe pregatirea practica si priveste colaborarea dintre scoli si angajatori”, a declarat Rudolf Lukavsky, Consilier Comercial in cadrul Ambasadei Austriei la Bucuresti.

Scoala Comerciala Austriaca din Romania presupune introducerea a doua clase de invatamant profesional in cadrul Colegiului Economic “Costin C. Kiritescu” din Bucuresti, avand la baza educatia duala – o imbinare a informatiilor teoretice si practice. Programul are o durata de trei ani si ofera absolventilor de clasa a VIII-a cursuri de formare profesionala in meseria de comerciant-vanzator in domeniile alimentar si non-alimentar (incaltaminte, fashion, sport, mobilier).

Componenta practica a programului are o pondere din ce in ce mai crescuta de la an la an: anul I (80% teorie, 20% practica), anul II (40% teorie, 60% practica), anul III (28% teorie, 72% practica).

De altfel, la finalizarea cursurilor, absolventii o’SCAR vor avea prioritate in procesele de recrutare ale celor sapte retaileri. In plus, elevii vor putea primi o bursa lunara de pana la 400 de lei, in functie de rezultatele obtinute, si vor beneficia de decontarea integrala a costurilor de transport in comun pe toata perioada studiilor.

Dupa absolvire, tinerii vor primi un certificat profesional recunoscut pe plan european. Inscrierea in program se va desfasura in trei etape, astfel: etapa I – in perioada 8-12 iunie 2015 si pe 15 iunie, etapa II – intre 20 si 21 august 2015 si etapa III – in perioada 3-4 septembrie 2015. In etapa de preselectie, candidatii vor avea ocazia sa se intalneasca cu reprezentanti ai companiilor partenere in proiect, cu care vor avea un interviu.