După ce a demarat construcția primelor spații logistice în parcul P3 Bucharest, dezvoltatorul și managerul de proprietăți de logistică P3 anunță începerea lucrărilor la primul depozit în P3 Prague D11, un nou parc logistic situat în apropiere de Praga.

Spațiul logistic cu o suprafață totală de 20.000 m2 va fi construit ca urmare a contractului semnat cu Exiteria, unul dintre retailerii online de top în industria mobilei în Cehia. Compania va ocupa 10.787 m2 din noul spațiu, restul de 9,213 m2 urmând să fie dezvoltat speculativ. Pentru moment, Exiteria ocupă temporar un spațiu de 4.500 m2 în parcul P3 Horní Počernice, dar se va reloca în P3 Prague D11 în mai 2016. Noua clădire va fi construită conform cerințelor specifice ale Exiteria, inclusiv cele legate de echipamentul special de încărcare, adaptat pentru tipul de vehicule de transport pe care compania le utilizează pentru distribuție.

Parc logistic

Recent, P3 a primit recunoaștere din partea industriei pentru proiectele sale din Europa. Compania a câștigat premiul cel mare la categoria Depozite și Parcuri Industriale, la cea de-a 17-a ediție a galei Best of Realty, din Cehia. Apoi a câștigat și Premiul Investitorul anului în depozite în Europa Centrală și de Est, la cea de-a cincea ediție anuală a galei CEE Investment and Green Building Awards, organizată de EuropaProperty la Varșovia, în această toamnă.

În România, P3 a început de curând prima construcție de tip Build-to-Suit de la achiziția P3 Bucharest, în urma unui parteneriat mai amplu, care prevede stabilirea unui hub logistic cu o suprafață totală de 81.000 m2 (care include o clădire existentă și două clădiri noi) pentru Carrefour, cel mai mare retailer din Europa. Cele două clădiri noi vor mări portofoliul total al P3 în România, care include deja opt depozite, la circa 270.000 m2. Poziționat strategic, la kilometrul 13 de pe autostrada A1, P3 Bucharest dispune, totodată, de teren care permite dezvoltarea a 114.000 m2 de spații suplimentare, cu unități începând de la 4.000 m2 și până la 40.000 m2..

P3 este investitor, dezvoltator și manager de proprietăți logistice europene. Având activități în toată Europa, portofoliul P3 cuprinde 145 de depozite, care totalizează 3 milioane m² de spații în nouă țări și un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spații, de peste 1.3 milioane m². P3 este deținută de TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge.