eMAG, cel mai mare retailer online din România, își consolidează businessul prin preluarea PC Garage, magazin online care s-a focusat în ultimii ani pe vânzările de produse IT dedicate gamingului.

pc garage

Retailerul a fost fondat în 2005 de omul de afaceri Gabriel Vasile și preluat, în 2009, de antreprenorul Marius Ghenea, care deține mai multe businessuri în comerțul online.

”Această tranzacție reprezintă trecerea PC Garage într-o etapă superioară din punctul de vedere al dezvoltării businessului, în România și regional. În plus, este o recunoaștere atât a valorii echipei PC Garage, condusă de colegul și asociatul meu Traian Cristea, cât și a modelului de business specializat al companiei, început în 2005 de antreprenorul, Gabi Vasile și continuată de Traian și colegii noștri de echipă începând din 2009”, a declarat, într-un comunicat, Marius Ghenea.

PC Garage își va dezvolta în continuare independent brandul, platforma și echipa și intenționează pe piețe noi cu ajutorul eMAG.  Retailerul va fi condus tot de Traian Cristea din poziția de director general.

“PC Garage este un nume puternic și apreciat care a reușit să crească prin servicii bune oferite clientului, prin specializare și cunoaștere foarte bună a produsului și a industriei. Apreciez comunitatea puternică din spate și oamenii talentați din echipă. Având în vedere creșterea industriei de jocuri peste tot în lume și poziționarea foarte bună a PC Garage în această zonă, vom investi în dezvoltarea regională și creșterea gamei de produse și servicii”, a afirmat, la rândul său, Iulian Stanciu, CEO-ul eMAG.

Retailerul online eMag este deținut de fondul de investiții sud-african Naspers și omul de afaceri Iulian Stanciu. eMAG a mai cumpărat, anul trecut, retailerul online Fashion Days, pentru a se dezvolta mai mult pe segementul de fashion online. De asemenea, Naspers a mai cumpărat în România site-ul de anunţuri auto autovit.ro și integratorul de soluţii de comerţ electronic Gecad ePayment.