Începând din 2017, Kaufland va sprijini producători locali de legume-fructe să obțină certificarea internațională de calitate Global GAP (Good Agricultural Practices). Totul se va realiza prin intermediul unui program național dedicat partenerilor Kaufland din rândul producătorilor români de fructe și legume. Agricultorii care vor obține certificarea vor putea să-și exporte produsele oriunde în lume.

Programul este o premieră în România și este inițiat de Kaufland România în parteneriat cu International Finance Corporation (IFC), membră a World Bank Group, și o companie externă specializată în consultanța pentru obținerea certificării Global GAP. Pe lângă susținere și consultanță oferite în cadrul programului, Kaufland România va sprijini financiar 15 dintre producătorii români de legume și fructe cu cele mai bune dosare de aplicare în obținerea certificărilor Global GAP, achitând integral costurile acestora.

„Calificarea Global GAP garantează preluarea de către retaileri a întregii cantități de produse certificate și îmbunătățirea gradului de retenție al firmei producătoare de fructe și legume”, declară Sarah Ockman, Global Lead, IFC Food Safety Advisory.

Programul se va desfășura de-a lungul anului 2017 în cinci etape, care constau în: diferite serii de traininguri, analize de sol și apă, construirea unor planuri de acțiune personalizate, implementare și evaluare. „Garantarea calității produselor, oportunitatea de a le exporta oriunde în lume și siguranța că orice retailer le va prelua integral sunt doar câteva din beneficiile pe care le aduce noul program Kaufland agricultorilor români. Pe viitor, intenționăm să oferim asistență unui număr mai mare de producători”, a declarat Ionuț Parfente, Director Executiv Achiziții legume și fructe, Kaufland România.

Noul program reconfirmă angajamentul Kaufland România de a sprijini producătorii români și propune o soluție concretă pentru dezvoltarea acestora, promovând valoarea produselor românești și implicit susținând economia locală. Kaufland România organizează șie târguri cu produse românești, prin care pune la dispoziție gratuit producătorilor din România atât spațiu de vânzare, cât și toată logistica necesară. Totodată, retailerul german a dezvoltat proiectul Cooperativa „Ţara mea”, alături de Federația Agrostar și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, marcă proprie prin care oferă produse tradiționale de la peste 200 defermieri din România.

targ-de-bunatati-romanesti_kaufland_

Parte a grupului german Schwarz, Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în șapte țări. În România, Kaufland deține o rețea de110 hypermarketuri, care a înregistrat o cifră de afaceride 9,2 miliarde de lei anul trecut.