Kaufland România, cea mai mare rețea de magazine după cifra de afaceri, va deschide, pe 1 decembrie, un nou magazin în Râmnicu Vâlcea, acesta fiind cel de-al 111-lea magazin al rețelei din țară. Noul magazin, Kaufland din Râmnicu Vâlcea  va avea 90 de angajați.

kaufland-ferentari

Noul Kaufland, situat în str. Barajului Nr 32-34 din Râmnicu Vâlcea, va fi de mici dimensiuni, având o suprafață de numai 2.400 de metri pătrați, putând fi considerat mai degrabă un supermarket mare decât un hipermarket mic. Este al doilea magazin al retailerului, care a inaugurat un hypermarket la Râmnicu Vâlcea în toamna lui 2005, fiind unul dintre primele din România ale rețelei germane.

Parte a grupului german de retail Schwarz, Kaufland va crește și mai mult concurența pe piața de retail din Râmnicu Vâlcea, unde lanțurile internaționale se luptă cot la cot, pe banii alocați de vâlceni pentru coșul de cumpărături, cu rețelele locale. Cei mai importanți retaileri locali din oraș sunt Annabella și Diana, care dețin împreună în jur de 40 de magazine în oraș și care sunt deținute de antreprenori locali cu afaceri în producția de conserve de fructe și legume, respectiv mezeluri și preparate din carne.

Statie de încărcare a mașinilor electrice

Magazinul este prevăzut cu o stație de alimentare a mașinilor electrice sau hibride, încărcarea acestora fiind gratuită. Parcarea cuprinde 166 de locuri pentru mașini, rastele pentru biciclete, iar 4 locuri sunt destinate celor care utilizează stația de alimentare a mașinilor electrice.

Acesta va fi al doilea magazin din România în care clienții vor putea folosi aplicația Kaufland Scan&Pay pentru cumpărături rapide, magazinul având case speciale pentru cei care o folosesc. Aplicația se descarcă gratuit și permite clienților Kaufland să îşi facă cumpărăturile mai repede în magazin, scanând singuri cu telefonul mobil produsele puse în coș și apoi să le achite în câteva secunde la casele desemnate.

Programul hipermarketului va fi de la 7.30 – 22.00 de luni până sâmbătă, iar duminică de la ora 8:00 la 20:00.

În linie cu angajamentul Kaufland România față de mediu, noul hipermarket beneficiază de o instalație de încălzire ecologică un sistem care recuperează căldura de la instalațiile frigorifice și care permite economisirea de resursele naturale. De asemenea, 100% din energia utilizată este verde, provenind în totalitate din surse regenerabile.