Metro Group a vândut patru magazine Real societății cipriote Terazone Enterprises Ltd. Este vorba despre cele patru unități rămase în afara tranzacției din 2012 cu francezii de la Auchan.

În 2012, grupul german Metro a vândut nu mai puțin de 20 de unități Real din România francezilor de la Auchan, într-o tranzacție a cărei valoare totală a depășit 1,1 miliarde de euro (dar a inclus și magazine din Ucraina, Polonia și Rusia). Mai precis, Auchan a plătit atunci 257 de milioane de euro pentru magazinele Real din România. Totuși, patru unități (de la Arad, Constanța, Oradea și Suceava) nu au mai făcut obiectul tranzacției, din cauze impuse de legislația din România prin mâna forte a Consiliului Concurenței.

În ultimul an fiscal, cele patru magazine Real au înregistrat vânzări totale de 57 de milioane de euro, în creștere față de anul fiscal 2014/2015, când suma în cauză a fost de 49 de milioane.

Conform unor informații publicate de ZF, noii proprietari ai celor patru magazine sunt doi foști directori din cadrul Metro Cash&Carry România, Dusan Wilms şi Gerardo Monzillo.

Grupul Metro mai deține în România 25 de magazine cash&carry, cinci Metro Punct, un magazin online de birotică și are afiliate cîteva sute de magazine de proximitate La Doi Pași.