AFI Europe a semnat un contract cu retailerul Carrefour pentru închirierea unui spațiu de 6.500 de metri pătrați situați la parterul mall-ului aflat în construcție la Brașov. AFI Brașov este situat în centrul orașului și are o suprafaţă închiriabilă de 45.000 mp de spaţii de retail şi 25.000 mp închiriabili de birouri.

Proiectul, a cărui inaugurare este planificată anul viitor, va include branduri de modă internaţionale, premium şi pentru publicul larg, servicii şi o ofertă extinsă de opţiuni de divertisment şi restaurante, poziţionându-se astfel ca mallul dominant din municipiul de la poalele Tâmpei.

„AFI Braşov este un proiect important şi un punct de referinţă în strategia de dezvoltare a companiei şi suntem bucuroşi că, prin semnarea acestui contract de închiriere, acesta începe să prindă contur dincolo de planurile de pe hârtie. Eram în căutarea unui lanţ de retail ideal care să ne fie partener şi să devină ancoră a mallului din centrul oraşului Braşov, iar Carrefour România este partenerul perfect alături de care să dezvoltăm unul dintre cele mai interesante centre comerciale din regiune şi un viitor punct de atracţie al oraşului. În acelaşi timp, ne apropiem de finalizarea mixului de chiriaşi care va completa experienţa de shopping a locuitorilor din Braşov şi pentru cei 1,6 milioane de turişti care vizitează anual zona, cu o combinaţie de branduri pentru toate gusturile, aflate într-un singur spaţiu comercial”, a spus David Hay, CEO, AFI Europe România.

„Acest contract marchează prima colaborare la nivel profesional dintre Carrefour România şi AFI Europe România şi credem cu tărie că AFI Braşov va fi principalul centru comercial din judeţul Braşov. Ne bucurăm să facem parte din acest proiect care va întări poziția companiei în zonă. Astfel, Carrefour îşi continuă planurile de extindere în toate formatele de magazine şi îşi reafirmă încrederea în creşterea pieţei româneşti”, a declarat Anca Damour, Property Division Director în cadrul Carrefour România.

 

Cum va arăta AFI Brașov

Dacă la parter e clar că va domina Carrefour, atunci trebuie spus ce se va afla la etajele mall-ului AFI Brașov. Astfel, la primul nivel se va afla zona de restaurante şi cea interactivă (cu tot felul de jocuri). La etajul 2 se va afla cinematograful, iar vizitatorii se vor putea bucura și de o panoramă deosebită, grație unei terase de mari dimensiuni, cu vedere spre munte. Terasa va putea găzdui evenimente și diferite evenimente pentru familii și turiști.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că AFI Brașov se construiește potrivit standardelor certificării pentru construcții „verzi” – LEED Gold.

AFI Brașov este cel de-al treilea centru comercial care urmează să fie dezvoltat de AFI Europe în România, dupa AFI Cotroceni (81.000 mp închiriabili) în Bucureşti, cel mai mare şi de succes mall din ţară şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, şi AFI Ploieşti, care are o suprafaţă închiriabilă de 34.000 mp.

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider de dezvoltare, management și investiții în domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997. Portofoliul diversificat al AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.  AFI Europe operează în România din 2005.