Din martie, Miroslaw Huczek este numit director general al Praktiker România, la doar câteva luni de la plecarea Isabellei Pleska.

 

Într-un document din octombrie 2016 consultat de Retailers.ro era indicat faptul că Praktiker lua act de renunţarea Isabellei Pleska la funcţia de administrator. Tot atunci era desemnat în calitate de administrator cu puteri depline, pe o perioadă de patru ani, Dănuţ Bradu (49 de ani).

Fostul director general Isabelle Pleska a fost numită pe funcţie abia la începutul anului trecut după ce a fost director de strategie al Praktiker România şi l-a înlocuit pe fostul director general Michael Krahn. Drept urmare, mandatul de director general al Isabellei Pleska a fost mai scurt de un an.

Numirea lui Miroslaw Huczek a fost anunţată astăzi de marele retailer de bricolaj,  controlat de către omul de afaceri Omer Susli.

Miroslaw Huczek este originar din Polonia, fiind absolvent al Universităţii de Economie din Cracovia. În vârstă de 43 de ani, dl. Miroslaw Huczek şi-a început activitatea în domeniul DIY în anul 2005, având o experienţă de peste 11 ani în companii precum: Praktiker Polonia (Director de Vânzări), OBI Polonia (Director de Vânzări) şi BauMax Bulgaria (Director General). Dl. Miroslaw Huczek vorbeşte fluent limbile polonă, germană şi engleză.

„Consider că viziunea Praktiker România este complementară cu viziunea mea despre ce înseamnă DIY şi sunt convins că urmează proiecte memorabile pentru piața locală.”, a spus dl. Miroslaw Huczek, Director General Praktiker România.

Despre Praktiker România

În România, Praktiker este unul dintre principalii jucători de pe piaţa de DIY, fiind prezent pe piaţa locală de 15 ani. În prezent, compania are 27 de magazine în 23 de oraşe din ţară. Oferta Praktiker România cuprinde peste 40.000 de produse, incluzând: decoraţiuni pentru interior şi exterior, produse de grădinărit şi materiale de amenajări, produse sanitare, mobilă, electronice şi electrocasnice. În plus, magazinul online pune la dispoziţia clienţilor din toată ţara o varietate de peste 20.000 de produse.

Afaceri

Praktiker  a revenit pe pierdere în anul 2015 dar cu afaceri în creştere. Mai precis, în 2015, pierderea retailerului a fost de 10,62 milioane de lei (după ce în 2014 a avut profit de 91 milioane lei) dar cifra de afaceri netă a urcat la 608 milioane de lei, de la 589 milioane de lei în 2014. Pentru anul 2016 îşi doreşte să ajungă “la zero pierderi”, au declarat anul trecut, pentru Retailers.ro oficialii Praktiker Romania.

Pe de altă parte, pierderile din anul 2015 pot fi uşor puse pe seama investiţiilor începute după preluarea lanţului de bricolaj de către omul de afaceri Omer Susli.