Premieră pentru Auchan, pe plan local: trecerea de la hipermarket la magazine de proximitate, prin intrarea în staţii Petrom din România.

OMV Petrom și Auchan Retail România au anunțat semnarea contractului de parteneriat prin care, în cadrul stațiilor Petrom vor fi deschise magazine de proximitate, sub marca MyAuchan.

Zona de magazin existentă din cadrul stațiilor va fi reamenajată conform standardelor MyAuchan, iar zona de case de marcat va fi comună atât pentru achizițiile de carburanți, cât și pentru magazinul MyAuchan.

Se urmărește, în etapa pilot, deschiderea a 15 magazine până la sfârșitul lui 2017. Primul astfel de magazin va fi inaugurat în luna mai.

Chiar dacă în România este cunoscut doar prin hipermarketurile sale (magazinele de mari dimensiuni), Auchan are în alte ţări şi magazine în format mai mic.

„Această inițiativă este un pas înainte pentru implementarea Strategiei Actualizate 2021+  a OMV Petrom”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom. De altfel, Mariana Gheorghe a anunţat încă de lunile trecute intenţia intrării în acest parteneriat cu Auchan.

„Această cooperare pe scară largă, care va demara printr-un proiect pilot de calibrare, se înscrie în ambiția Auchan de a fi o companie de retail multiformat”, a declarat Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România.

Magazinele MyAuchan din Stațiile Petrom vor avea o ofertă variată, incluzând mărcile proprii Auchan. În funcție de suprafața stației, pe rafturi se vor găsi până la 4.500 de produse dintr-o gamă variată: produse alimentare, inclusiv carne proaspătă, fructe și legume, dar și cosmetice, produse pentru bebeluși și accesorii auto.

Această etapă pilot va fi utilă celor doi parteneri pentru adaptarea serviciilor și ofertei în vederea unei eventuale extinderi la scară largă a proiectului.

OMV Petrom

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual. Marele jucător energetic  operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 783 benzinării, la sfârșitul lui 2016, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 12,57%, iar 15,78% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti și la Bursa de Valori Londra.

Auchan Retail România

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri, cu 280.000 mp suprafaţa netă de vânzare, circa 10.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de euro în 2016. Retailerul este prezent local în 18 oraşe.