Lanţul de restaurante Spartan s-a extins la Constanța prin deschiderea unei locaţii în centrul comercial Maritimo Shopping Center. Restaurantul fast-food inaugurat săptămâna trecută este prima unitate Spartan din Constanța, reţeaua ajungând astfel la 32 de locaţii la nivel naţional.

Circa 1.500 de clienţi au vizitat restaurantul în primul weekend de funcţionare, obţinând vânzări de aproximativ 7.000 de euro. Investiţia în nouă unitate Spartan s-a ridicat la 90.000 de euro. Restaurantul ocupa o suprafaţă de 120 de metri pătraţi în zona food-court-ului centrului comercial Maritimo şi are 20 de angajaţi.

„Ne-am dorit de mult timp să deschidem o unitate Spartan şi în Constanța, pentru că este unul dintre cele mai importante oraşe din ţară. Am studiat cu atenţie mai multe opţiuni şi am ales Maritimo Shopping Center datorită mixului de chiriaşi şi a vadului comercial bun”, a declarat Anisoara Bătăiosu, directorul general Strong MND Corporation, compania care deţine franciza Spartan.

Restaunratul de la Constanța este al 12-lea deţinut direct de către compania Strong MND Corporation, care deţine franciza Spartan, restul fiind operate departeneri. Primul restaurant Spartan a fost deschis în 2012, iar planurile de expansiune vizează ca, până în 2018, să ajungă la 40 de unităţi.

Planuri de extindere în Ungaria

Unul dintre francizaţii Spartan, Remus Coșovanu, care deţine restaurante în Timişoara, Cluj şi Deva, intenţionează să ducă reţeaua Spartan şi pe piaţa ungară în acest an. Fost fotbalist la prima echipă a Politehnicii Timişoara, Coșovanu s-a reorientat către antreprenoriat şi în 2014 a deschis primul său restaurant Spartan, în Timişoara. Antreprenorul a ales să se îndrepte spre piaţa fast-food-ului, după ce a analizat potenţialul mai multor francize. În trei ani, omul de afaceri a reuşit să deschidă şapte restaurante şi să înceapă discuţiile pe marginea detaliilor extinderii în Ungaria, având în plan ca anul acesta să fie deschisă prima unitate la nivel extern, cel mai probabil în Budapesta.