Gigantul Procter & Gamble a atras în Prahova, ca producători şi furnizori, mai multe companii străine, unele dintre acestea ajungând în premieră în România.

Printre furnizorii producătorului de șampoane și balsamuri de la Urlați amintim aici companii precum Plastic Pack (sediu în Urlaţi), ALPLA Plastic România SRL,  parte a Grupului ALPLA, care este activ la nivel mondial în sectorul ambalajelor, Nolato Romania (furnizor de capace, sediu tot în Prahova), Xlabel (etichete autocolante, tot în Prahova).

“Printre alte aspecte benefice economiei României dar şi judeţului Prahova, atât Procter & Gamble cât şi furnizorii ajunşi în Prahova au avut şi au în continuare rolul foarte important de a reduce drastic şomajul în zonă”, a declarat pentru Retailers un reprezentant al Procter & Gamble.

În anul 2016, Procter & Gamble Distribution a avut în România o cifră de afaceri netă de 1,4 miliarde lei iar Procter & Gamble Marketing Romania o cifră de afaceri netă de 137 milioane de lei. Procter & Gamble nu a dat însă cifra de afaceri consolidată în România. Cele două entităţi figurează cu o medie de 44 respectiv 300 de salariaţi în ţara noastră.

În ceea ce priveşte profiturile nete pe anul 2016, Procter & Gamble Distribution a avut 19,3 milioane de lei iar Procter & Gamble Marketing Romania a avut 6,5 milioane de lei.

Investiţii în educaţie

Procter & Gamble și Habitat for Humanity România continuă parteneriatul început în 2013 și extind Liceului Teoretic “Brâncoveanu Vodă” din Urlaţi cu o nouă sală de clasă. Aceasta va fi construită și dotată cu sprijinul financiar al companiei și cu implicarea angajaților P&G. Rezultatul va fi acela că va permite elevilor să desfășoare cursuri practice în meseria de electronist-automatist, în care se specializează.

Lansată acum patru ani, Școala Tehnică din cadrul Liceului Teoretic “Brâncoveanu Vodă” formează elevii din clasele a VIII-a și a IX-a. Până acum, un elev care dorea să urmeze studii tehnice era nevoit să meargă la Ploiești, cel mai apropiat oraș din zonă. Noua sală de clasă va fi inaugurată în septembrie.

Acest nou proiect face parte din angajamentul P&G față de comunitatea locală din Urlaţi, unde compania este prezentă cu una dintre cele mai moderne fabrici de produse pentru îngrijirea părului.

“Îi sprijinim pe tinerii elevi din Urlaţi să-și dezvolte abilități care să le deschida viitorul, fără a mai fi nevoiti sa plece de acasă”, a declarat Elena Kudryashova, Vicepreşedinte pe regiunea Europei de Sud-Est în cadrul P&G.

Procter & Gamble, pe scurt

Procter & Gamble este prezent internaţional prin mărci precum Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, head&shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Tide®. Grupul are operațiuni în aproximativ 70 de țări din întreaga lume.

În România, Grupul are o fabrică de șampoane și balsamuri la Urlați (Prahova), unde sunt produse mărci precum Head&Shoulders, Pantene, Blendex, Shamtu sau Rejoice. Fabrica produce anual circa 65.000 de tone de șampon și balsam. Circa 90% din producție este exportată în 40 de țări. Printre ţările unde pleacă cele mai multe produse fabricate în Prahova se numără Turcia și Rusia.

Interesant este şi că fabrica Procter & Gamble din Prahova este şi cea mai bună fabrică din Europa a P&G din punct de vedere al calității, fiind şi una dintre cele mai moderne.

 

Amintim astfel că investițiile în deschiderea unității în 2010 au depășit 100 de milioane de dolari.