Dan Isai, fondatorul rețelelor Salad Box, Donuterie și Pep&Pepper, împreună cu omul de afaceri Marcelus Suciu a adus în București și rețeaua Narcoffee Roasters. Cafeneaua, a patra a rețelei, a fost inaugurată, luna aceasta, în incinta centrului comercial AFI Palace Cotroceni, unde antreprenorul din Cluj-Napoca a deschis deja unități aparținând și celorlalte rețele.

Mizând pe specialităţi pe bază de cafea de origine, fondatorii Narcoffee Roasters anticipează în prima lună de funcţionare peste 10.000 de clienţi în noul spaţiu.

„Suntem de părere că «3rd wave coffee», cum este denumit fenomenul cafenelelor de specialitate, este în plin avânt în România, cu precădere în Capitală. Observăm deja o evoluţie în rândul consumatorilor de la o banală „cafea cu lapte” la una de origine, însă considerăm că pentru a educa şi stârni interesul unui public specializat cât mai amplu, este necesară prezenţa unei reţele puternice, cu locaţii în toate marile oraşe”, motivează Marcelus Suciu, co-fondator Narcoffee Roasters, decizia de a extinde conceptul la nivel naţional.

Noua locaţie face parte din planul fondatorilor de a ajunge la minim şase unităţi în oraşe cheie din ţară până la finalul acestui an, investiția totală pentru întregul proiect fiind de 500.000 de euro.

Ca şi în cazul locaţiilor din Cluj, meniul cafenelei din Bucureşti se împarte în două categorii: meniu pe bază de espresso, adică specialităţi de cafea precum flat white, long black sau latte şi un meniu pe bază de cafea la filtru, precum V60, Chemex, Aeropress sau Cold Brew. În plus, meniul mai include şi infuzii de ceai negru indian sau matcha, precum şi răcoritoare din fructe presate la rece.

„Ţinând cont de sezonalitate şi de preferinţele publicului, credem că printre cele mai populare produse se vor regăsi cappuccino, flat white, iced latte şi Cold Brew la sticlă, cea din urmă reprezentând o cafea infuzată la rece timp de 12 ore, pe bază de cafea de origine din Kenya, îmbuteliata de către noi”, a menţionat Marius Nica, head barista în cadrul Narcoffee Roasters.

Narcoffee Roasters este un concept de cafenele de specialitate fondat de către doi dintre cei mai importanţi oameni de afaceri clujeni din domeniul HoReCa, Marcelus Suciu şi Dan Isai, cu o investiţie iniţială de 500.000 euro, suma necesară pentru extinderea reţelei în Cluj şi Bucureşti. Pe termen mediu, Narcoffee Roasters vizează francizarea conceptului şi în SUA.

Materia primă este adusă din ţări precum Costa Râca, Etiopia, Guatemala sau Columbia şi pregătită sub supervizarea lui Marius Nica, campion naţional şi internaţional în latte art, care semnează specialităţile cafenelei.