Două sortimente ale berii Ursus – Ursus Premium și Ursus Non-Alcoholic, au primit distincțiile „Country Winner” la ediția de anul acesta a competiției World Beer Awards  desfășurată în Marea Britanie, una dintre cele mai prestigioase competiții mondiale din industria berii.

Este al doilea an consecutiv când Ursus, liderul segmentului de bere premium din România, a urcat pe podiumul „World Beer Awards” și a câștigat încă două medalii de aur „Country Winner”, în completarea medaliilor câștigate în 2016.

Ursus Premium s-a întors acasă cu titlul „Country Winner” în categoria „German-style Pale Lager”, iar Ursus Non-Alcoholic a fost desemnat „Country Winner” în categoria „Low Carb / Low Alcohol”.

„URSUS este liderul segmentului de bere premium din România și berea românească cea mai premiată la nivel internațional. Această performanță de excepție îi confirmă apartenența la „clubul” celor mai bune beri din lume. Suntem onorați și foarte mândri de această performanță.”, a declarat Mihai Bârsan, Vicepreședinte de Marketing, Ursus Breweries.

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România și începând cu 31 martie 2017 este parte din Asahi Breweries Europe Ltd. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Redd’s, Stejar, Azuga, Pilsner Urquell, St Stefanus și marca de cidru Kingswood.

Asahi Group Holdings este un grup japonez, cu operațiuni în peste 100 de țări din întreaga lume, în domenii precum producția de bere, a băuturilor alcoolice, a băuturilor răcoritoare și a produselor alimentare.

În Industria berii, Asahi deține un portofoliu diversificat, care include mărcile Asahi Super Dry, Peroni și Grolsch. În 31 martie 2017, Asahi Group Holdings Ltd a finalizat achiziția fostelor operațiuni de afaceri și mărci deținute de SABMiller în Europa Centrală și de Est – care include afacerile din Republica Cehă, Slovacia, Polonia, Ungaria și România și alte active conexe, inclusiv operațiunile de export din Europa și Coreea de Sud. Începând cu data de 1 aprilie 2017, noua companie funcționează sub numele de Asahi Breweries Europe Ltd.