Sonae Sierra și Caelum Development și-au adăugat în portofoliu un certificat BREEAM cu calificativul Excelent obținut de ParkLake, centrul comercial deschis în septembrie 2016 în București cu o investiție de 180 de milioane de Euro.

ParkLake se numără printre primele centre comerciale din România care au obținut calificativul superior Excelent conform standardului BREEAM pentru construcții noi. ParkLake reprezintă un parteneriat joint venture între Sonae Sierra și Caelum Development, fiind proiectat și construit in strictă conformitate cu standardele internaționale de Siguranță, Sănătate și de Mediu și cele mai bune practici actualizate periodic.

Calificativul obținut confirmă certificarea superioară a centrului comercial în conformitate cu metodologia BREEAM și a faptului că toate cerințele aferente au fost implementate, fără a exista aspecte non-conforme clasificării. Centrul comercial a excelat în categorii precum management, transport, apă, deșeuri, utilizarea solului și ecologie, obținând punctaje ridicate în aspectele ce asigură dezvoltarea centrului. Calificativul Excelent asigură de asemenea baza pentru operațiuni optime cu cea mai eficientă utilizare a resureselor.

Puternicul angajament al proiectului ParkLake în direcția sustenabilității este confirmată prin implementarea unui sistem de soluții complete pentru utilizarea eficientă a resurselor,  aceleași repere fiind urmărite și în metodologia BREEAM prin evaluarea dezvoltării durabile a proiectelor in toate stadiile: planificare, infrastructură și clădiri propriu-zise. Categoriile BREEAM acoperă etapele de viață ale clădirilor: construcții noi, construcții renovate și clădiri date in folosință (îndelungată).

BREEAM inspiră dezvoltatorii si creatorii să exceleze, să inoveze si să utilizeze resursele in mod eficient. Concentrarea asupra valorii și eficienței durabile face ca certificatele BREEAM să fie atractive pentru investiții în proprietățile care beneficiază de o astfel de certificare și generează medii durabile care sporesc bunăstarea persoanelor care muncesc și trăiesc in interiorul acestora.

Ingo Nissen, Managing Director al companiei Sonae Sierra, responsabil pentru proiectele de dezvoltare imobiliară din România, declară: „Obținerea acestui certificat confirmă atenția și dedicarea specială pe care o acordăm sustenabilității. În cadrul companiei Sonae Sierra, imbrățișăm durabilitatea ca factor – cheie în dezvoltarea centrelor noastre comerciale împreună cu design-ul și implementarea echipamentelor și a conceptelor de proiectare eficiente din punctul de vedere al consumului de resurse. Obiectivul nostru este de a continua să facem ce știm mai bine și să oferim destinații plăcute si atractive, cu elemente arhitecturale uimitoare, respectând în același timp mediul înconjurător”.

ParkLake oferă 70.000 m² GLA de retail de calitate cu peste 200 de magazine, inclusiv 23 de restaurante, un cinematograf multiplex și 2.450 spații de parcare  în subteran. Centrul are o ofertă unică de chiriași și o combinație aparte de activități de agrement și sportive legate de vecinătatea Parcului Titan.

ParkLake Shopping Center se evidențiază ca fiind un complex comercial unic, proiectat conform ultimelor standarde de urbanism și arhitectură, într-un cadru natural, primitor, în imediata apropiere a parcului și lacului Titan. Este gândit să reunească trei concepte principale – natura, parcul și familia – și oferă vizitatorilor săi o experiență de shopping inovatoare menite să satisfacă cerințele consumatorilor moderni precum zone de relaxare, zone cu lumina naturală și o ambiantă prietenoasă cu mediul. Centrul comercial beneficiază și de o terasă in zona de food court cu vedere la parc, dar dispune și de o zonă verde, care este utilizată pentru evenimente speciale, oferind astfel spații verzi suplimentare, dar și divertisment in aer liber.