Unilever South Central Europe și Betty Ice au anunțat astăzi semnarea unui acord prin care Unilever South Central Europe va achiziționa Betty Ice, producătorul român de înghețată.

Compania Betty Ice a fost înființată în anul 1994 de antreprenorul român Vasile Armenean şi este cel mai important producător de înghețată din România, cu o cifră de afaceri totală de 30 de millioane de euro. Compania deține o fabrică în Suceava și are peste 180 de chioșcuri de înghețată deschise pe timpul verii. Betty Ice are 760 de angajați în România.

Divizia de înghețată din cadrul Unilever South Central Europe și Betty Ice vor opera ca o companie de sine stătătoare în cadrul Unilever și va fi condusă de Vasile Armenean, din poziția de General Manager.

Vasile Armenean, General Manager Betty Ice, a adăugat: “În 23 de ani am dezvoltat o afacere extraordinară în România. Suntem mândri că Betty Ice, brandul de înghețată românesc numărul 1, va intra în portofoliul producătorului de înghețată numărul 1 din lume”.

Acordul de achiziție urmează să fie supus aprobării Consiliului Concurenței.

Despre Unilever

Unilever este unul dintre cei mai importanţi furnizori mondiali de alimente și produse de îngrijire personală, prezent în peste 190 de țări, ajungând la 2,5 miliarde de consumatori în fiecare zi. Compania are 169,000 de angajați și a generat vânzări în valoare de 52,7 miliarde de euro în 2016.

Peste jumătate (57%) din businessul companiei se desfășoară pe pieţele emergente sau în curs de dezvolare. Unilever are mai mult de 400 de branduri, inclusiv Persil, Dove, Knorr, Domestos, Hellmann, Lipton, Ben & Jerry, Magnum si Axe.

Despre Unilever South Central Europe

În regiunea din sud-centru, grupul Unilever desfăşoară operaţiuni pe pieţele produselor alimentare, de îngrijire personală şi de îngrijire a locuinţei, prin Unilever South Central Europe şi Unilever Romania. Unilever South Central Europe, cu sediul în Bucureşti, coordonează operaţiunile de marleting şi vânzări din România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru; Unilever Romania coordonează operaţiunile de pe platforma industrială de la Ploieşti.

Algida – brandul de îngheţată al Unilever South Central Europe

Unilever, liderul global pe piaţa de îngheţată, operează pe piaţa din România din 2009, sub brandul Algida. Printre brandurile de îngheţată sub umbrela Algida se numără Big Milk, Napoca, Cornetto, Carte D’Or, Magnum, Twister.

Despre Betty Ice

Compania, cu sediul în Suceava, deține o fabrică în Suceava, a deschis 4 gelaterii în 4 orașe și are peste 180 de chioșcuri de înghețată deschise pe timpul verii. Betty Ice are 3 categorii de produse de înghețată: standard, premium și super-premium, vândute sub aproximativ 60 de sortimente.