Apa Calipso a înregistrat în 2017 o creştere a cifrei de afaceri cu peste 30% comparativ cu anul 2016 și a livrat peste 210 de milioane de litri de apă.

Creșterea a venit pe fondul investițiilor în valoare de 10 milioane de lei realizate în ultimii 2 ani. “Numai în 2017 am investit aproximativ 5 milioane de lei în modernizarea și eficientizarea capacității de producție și ne-am extins rețeaua de colaboratori . Am pus accent pe reducerea amprentei de carbon și am investit în tehnologii noi de ambalare care reduc consumul de plastic cu 60 de tone anual”, a declarat Daciana Siderache (foto mai jos), director general Apa Calipso.

Apa de izvor îmbuteliată de Apa Calipso a ajuns la consumator prin intermediul magazinelor din comerțul modern şi într-o măsură mai mică prin magazinele tradiționale.

“2017 a fost unul bun din punctul de vedere al volumelor, dar a dus și provocări considerabile, precum creșterea importantă a prețului ambalajelor determinată de evoluția prețului petrolului la nivel mondial sau presiuni interne venite din zona fiscalității fluctuante”, a adăugat Daciana Siderache.

Noi investiţii în 2018

Apa Calipso își propune să investească în eficientizarea și extinderea capacității de producție şi de depozitare, precum și la reducerea cantităţii de plastic pusă pe piaţă.

“Anul acesta am planificat un buget de investiții de 4 milioane de lei. Suntem întotdeauna la curent cu noile tehnologii în domeniu și ne propunem să implementăm cele mai moderne aparaturi de producere și ambalare, care sunt prietenoase cu mediul, dar și eficiente. Gândim și extinderea portofoliului de produse”, a mai adăugat Daciana Siderache.

Ce trebuie urmărit pe etichetă?

Cele mai importante coordonate în analiza apei o reprezintă reziduul fix, cantitatea de nitriți și Ph-ul. Conform reglementărilor în vigoare, la noi în țară, o apă minerală este bună de băut dacă reziduul fix este mai mic de 500 mg/l, iar Ph-ul trebuie să fie cât mai apropiat de Ph-ul corpului uman.

Nivelul de nitriți prezenți în apa de izvor naturală îmbuteliată de Calipso se situează sub capacitatea de detecţie a aparatelor de laborator, în vreme ce reziduul fix este de 372 mg la litru, iar valoarea pH-ului este de 8,2, similar cu Ph-ul lichidelor din corpul uman.

Analizele de laborator arată că apa Calipso, provenită dintr-un izvor natural, este încadrată în zona apelor oligominerale. Apa de izvor Calipso este extrasă dintr-un izvor situat la peste 250 de metri adâncime, în Codrii Vlăsiei.

Despre Apa Calipso

Compania Apa Calipso a fost înființată în anul 1991, având acum peste 170 de angajați, şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de aproximativ 65 de milioane de lei. Proiectul de extindere a capacității de îmbuteliere finalizat anul acesta ridică valoarea totală a investițiilor în producție ale companiei la peste 14 milioane de euro.