Orange România a anunțat că Ștefan Slavnicu, Chief Technology Officer al companiei în România, a fost numit CTO la Orange Belgia, funcţie pe care o va ocupa începând din septembrie 2018.

Plecarea va avea loc mai devreme decât data expirării mandatului prelungit din România. Asta pentru că mandatul îi fusese prelungit în 2016 cu încă doi ani, până în 31 decembrie 2018.

Cariera lui Slavnicu (foto mai jos) la Orange România a început acum 18 ani, ca Network Engineer, la scurt timp după ce a finalizat Orange Educational Program, în prima promoție a programului desfășurat la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Universitatea Politehnică București.

De-a lungul carierei sale în Orange, a avut diverse roluri și a coordonat mai multe echipe și proiecte, ajungând ca în anul 2014 să fie numit Chief Technology Officer.

În timpul mandatului său, Slavnicu a condus o serie de programe importante de transformare strategică și operațională a rețelelor împreună cu echipa sa și a adus în premieră pe piața românească noi tehnologii precum 4G +, VoLTE și VoWiFi.

Alături de realizările din sfera comercială, în timpul mandatului său, departamentul tehnic al Orange România a fost implicat în diverse proiecte de inovație, printre care dezvoltarea proiectului de smart city precum și a proiectelor de cercetare și dezvoltare pe tehnologia 5G.

Între timp, Orange România a deschis procesul de recrutare pentru poziția de Chief Technology Officer.