Liebherr a intrat pe piața din România în urmă cu 10 ani, printr-o colaborare exclusivă cu un distribuitor național, care îi seamănă ca profil de organizare a business-ului. Este vorba despre Marelvi, o companie cu capital românesc, construită tot ca un business de familie.

În primii trei ani de activitate în România, Liebherr Electrocasnice a avut o creștere explozivă de 200%, reușind să pătrundă pe toate canalele de distribuție. În prezent, păstrează o creștere relativ constantă de aproximativ 25%.

Deși business-ul și-a pus bazele pe piața din România prin vânzătorii tradiționali, an de an Liebherr s-a dezvoltat și a ajuns să acopere și zonele de electro-retail, online, producători de mobilă și DIY. Acum, după 10 ani de performanță, Liebherr a ajuns printre liderii brand-urilor premium.

”Din punct de vedere cantitativ, evoluția din acest an a pieței de produse frigorifice a fost în creștere cu 2,5%, ca număr de unități, iar Liebherr a păstrat acest trend în evoluția vânzărilor. Din punct de vedere valoric, creșterea pieței a fost mult mai consistentă, ajungând la aproximativ 10%” a declarat  Daniela Bîzgan, Director General Marelvi.

Liebherr

Grupul de companii Liebherr a fost fondat în 1949 de Hans Liebherr. Afacerea de nivel mondial este, în continuare, una de familie, este condusă în prezent de a doua și a treia generație Liebherr. Cu sediul în Germania, Liebherr este unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de aparatură frigorifică de înaltă calitate, cu un grup de peste 130 de companii, o cifră de afaceri de 9,845 miliarde de euro în 2017 și 43.869 de angajați pe toate continentele. Linia completă de aparate electrocasnice Liebherr include frigidere de dimensiuni mici, combine şi frigidere, lăzi frigorifice și vitrine pentru păstrarea și temperarea vinurilor cu dispozitiv de control al temperaturii și umidității, precum şi frigidere şi congelatoare pentru uz comercial.

Despre Marelvi

Compania a fost fondată în 1995 și de atunci a devenit unul dintre cei mai importanţi distribuitori independenţi din România, cu o cifră de afaceri de 54,28 milioane euro în 2017, peste 180 angajați și un portofoliu de 40 de branduri în gama comercializată. Marelvi deţine în prezent trei depozite regionale, un monobrand shop Liebherr în Bucuresti și o rețea națională de 22 magazine proprii. Compania acoperă întreg teritoriul ţării și aprovizionează peste 300 de magazine independenţi, producători de mobilă, magazine online și  deține parteneriate cu principalele rețele naționale sau internaționale din țară.