Pilsner Urquell a ales primul Tapster din România, o meserie introdusă în premieră și în țara noastră de brandul care a creat prima bere blondă tip lager din lume și care a și dat numele categoriei pilsner.

După o campanie de recrutare care a început în luna august şi a inclus o serie de etape eliminatorii, patru candidați au ajuns în finală.  Un juriu internațional l-a desemnat câștigător pe cel care a dovedit că stăpânește cel mai bine arta de servire perfectă a unei beri draft Pilsner Urquell, cu trei degete de spumă, așa cum spune tradiția în Plzen, Cehia.

Prezenți încă din Evul Mediu, tapsterii și-au păstrat meseria și au evoluat odată cu aceasta, ei fiind responsabili de păstrarea și servirea berii în cele mai optime condiții. În zilele noastre, tapsterii sunt în continuare prezenți în pub-urile de calitate.

În finală, candidații au trecut de două probe: cea a turnării contracronometru a trei halbe de bere (hladinka) și, ulterior, proba ritualului de servire a unei hladinka pentru un membru al juriului.

Juriul internațional, căruia i s-au alăturat și reprezentanți Pilsner Urquell România, a fost format din:

  • Eva Stanikova (Cehia) – Global Brands Marketing Manager, Asahi Breweries Europe Group
  • Kamil Ruzek (Cehia) – Trade Brew Master, Pilsner Urquell
  • Jan Stanik (Cehia) – Head Tapster, Pilsner Urquell
  • Tiarnán Ó hAimhirgín (Irlanda) – Vice President Sales, Ursus Breweries
  • Gabriel Anghel (România) – Traditional Trade Director – North, Ursus Breweries
  • Georgiana Bercu (România) – Brand Manager Pilsner Urquell, Ursus Breweries

”Sunt nerăbdător să îmi încep noul job, dar până atunci, de-abia aștept vizita fabricii de bere și training-ul din Plzen, Cehia. Cu siguranță va fi o experiență pe care nu o voi uita niciodată și care mă va ajuta enorm în acest nou început. ” – a declarat Dorin Adrian Mihai, primul Tapster din România.

”Acest moment reprezintă doar începutul unei strategii pe termen lung de educare a consumatorilor și a personalului din locațiile HoReCa cu privire la servirea berii la draft la nivel de excelență. De aceea, și pentru că a fost o decizie foarte dificilă pentru noi să alegem câștigătorul, juriul a decis în unanimitate – ne dorim ca și ceilalți trei finaliști: Călin Ioan Ioaniciu, Florin Marian Stoica, Alexandru Flucus – Vernescu să fie instruiți în perioada următoare în Plzen și să obțină certificarea de Tapster Pilsner Urquell, aceștia urmând să se alature comunității internaționale de Tapsteri și să activeze ca Tapsteri și ambasadori ai mărcii în România’,  a declarat Georgiana Bercu, Brand Manager Pilsner Urquell, Ursus Breweries.

Despre Pilsner Urquell:

Creata în 1842, Pilsner Urquell este prima bere blondă de tip lager din lume. De atunci, încă se mai produce exact ca la început: în aceeaşi berărie din Pilsen, singurul loc din lume în care se produce, utilizând acelaşi proces de producţie şi cu aceleaşi ingrediente locale ceheşti.

Despre Ursus Breweries

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Asahi Super Dry, Pilsner Urquell, St. Stefanus, Meantime, Azuga Nepasteurizată şi Stejar.

Despre Asahi

Asahi Group Holdings este o afacere globală, cu operaţiuni în peste 100 de ţări din întreaga lume, în domenii precum producţia de bere, a băuturilor alcoolice, a băuturilor răcoritoare şi a produselor alimentare. În industria berii, Asahi deţine un portofoliu diversificat, care include mărcile Asahi Super Dry, Peroni Nastro Azzurro şi Grolsch.

În 31 martie 2017, Asahi Group Holdings Ltd. a finalizat achiziția fostelor operaţiuni de afaceri și mărci deţinute de SABMiller în Europa Centrală și de Est – care include afacerile din Republica Cehă, Republica Slovacă, Polonia, Ungaria și România și alte active conexe, inclusiv operaţiunile de export din Europa şi Coreea de Sud. Începând cu data de 1 aprilie 2017, noua companie funcţionează  sub numele de Asahi Breweries Europe Group (ABEG).