WDP a semnat un acord pentru dezvoltarea și închirierea unui spațiu logistic de depozitare de 77.000 mp la unitatea sa din Ștefăneștii de Jos de lângă București, pentru retailerul Auchan. Bugetul investiției se ridică la aproximativ 45 de milioane de euro.

Retailerul francez are deja 6,5 hectare de depozite, din care 5,5 ha lângă Bucureşti (cel mai mare depozit din România al retailerului este în Bolintin Deal, la km 23 lângă autostrada Bucuresti–Piteşti, în parcul Logistic Mercury) şi din vara acestui an mai are un depozit în Deva.

După o primă colaborare în Luxemburg între WDP și retailerul internațional francez, WDP va dezvolta o nouă unitate modernă de depozitare pentru Auchan în locația WDP existentă din București – Ștefăneștii de Jos.

Noile clădiri cu o suprafață de aproximativ 77.000 mp vor consta parțial într-o zonă cu temperatură controlată și vor fi închiriate de Auchan pe o perioadă de șapte ani. Livrarea acestei noi dezvoltări este programată în timpul primului trimestru din 2020. Bugetul investiției pentru WDP se ridică la aproximativ 45 de milioane de euro.

Jeroen Biermans, Director General al WDP în România: „Această tranzacție evidențiază strategia WDP de a crea relații pe termen lung cu clienții săi, în toate regiunile sale cheie”.

WDP dezvoltă și investește în domeniul imobiliar logistic (depozite și birouri). WDP are aproximativ 4 milioane mp de proprietăți în portofoliul său. Acest portofoliu internațional de clădiri seminindustriale și logistice cuprinde peste 180 de locații la principalele centre logistice pentru depozitare și distribuție în Belgia, Olanda, Franța, Luxemburg și România.

Auchan Retail România are în portofoliu 33 de hipermarketuri și o rețea de magazine MyAuchan. Retailerul are în România peste 280.000 mp suprafaţa netă de vânzare, peste 10.000 de angajaţi şi  o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de euro.

Primul magazin din România al francezilor a fost deschis în 7 noiembrie 2006, în cartierul Titan.