Fabrica de espressoare a De’Longhi de lângă Cluj a ajuns cea mai mare din lume a întregului grup italian, mai mare decât cele din China şi Italia de la Treviso, aproape de Veneţia. În plus, fabrica din Jucu are deja cei mai mulţi angajaţi din Europa ai grupului – peste 2.400. Compania caută acum să angajeze în principal profiluri tehnice, precum ingineri de proces, de produs și de calitate.

Pe lângă această dezvoltare de amploare în România merită adăugat şi faptul că dezvoltarea italienilor, care sunt listaţi la Bursa din Milano, presupune şi dezvoltarea “pe orizontală”. Mai precis, în Transilvania există multe companii care lucrează doar pentru De’Longhi, ca furnizori servicii etc.

Grupul are circa 2.400 de angajaţi în România, peste 3.200 în China, peste 240 în Germania, circa 1.700 în Italia şi peste 240 în Marea Britanie şi încă 600 în restul lumii.

Producţie şi rezultate

Cu peste 4,4 milioane de unități produse anual în fabrica de la Jucu și vânzări în creștere în România, De’Longhi România a obținut o cifră de afaceri de 1,22 miliarde de lei în 2018, cu 30% mai mult decât în anul precedent.

Mai precis, De’Longhi România, parte a Grupului De’Longhi, proprietarul mărcilor Kenwood, Braun și De’Longhi, a înregistrat o creștere semnificativă anul trecut, de aproximativ 30% față de 2017, atingând o cifră de afaceri de 1,22 miliarde de lei.

Compania operează una dintre cele mai mari fabrici din grup în Jucu, jud. Cluj, pe platforma de 65.000 mp pe care a preluat-o în februarie 2012. De’Longhi Group a deschis anul trecut și un birou comercial în România. Astfel că, de anul trecut, compania a intrat în contact direct cu retailerii.

Produse

La uzina din Jucu, compania produce espressoare complet automate marca De’Longhi, mixere și blendere de mână marca Braun, precum și espressoare cu capsule pentru Nestlè.

“Într-un an, producem peste 1,4 milioane de espressoare complet automate, 2,3 milioane de aparate electrocasnice mici pentru prepararea alimentelor, precum și 700.000 de espressoare cu capsule”, a declarat  Massimo Paronitti (foto mai jos), Director de Operațiuni pentru Europa, în cadrul grupului.

“Dacă ne uităm la categoriile espressoare complet automate și blendere de mână, 85% din vânzările noastre din 2018 sunt reprezentate de produse fabricate în unitatea noastră din Jucu și suntem bucuroși să vedem că publicul din România are o apreciere deosebită pentru aparatele produse local”, a declarat  Peter Ferluga (foto mai jos), director comercial al De’Longhi România.

Cea mai mare parte a producției locale este exportată în țări precum Marea Britanie, Franța, Germania, Australia etc.

“Pe lângă faptul că aici avem una dintre cele mai mari fabrici din cadrul Grupului și cel mai mare număr de angajați din Europa, România are și un potențial ridicat de a deveni o piață foarte importantă pentru noi în ceea ce privește vânzările. Avem branduri de renume la nivel internațional, deoarece De’Longhi este producătorul nr. 1 de cafea din lume, Braun este numărul 1 la nivel mondial în blendere de mână, iar Kenwood este, de asemenea, lider la nivel european în aparate pentru prepararea mâncării. Prin urmare, obiectivul nostru este să ne creștem semnificativ cota de piață la nivel local, pe toate mărcile, și suntem foarte încrezători, pentru că avem unele dintre cele mai bune produse din fiecare categorie”, adaugă Peter Ferluga.

Compania a înregistrat, de asemenea, o evoluție importantă în ceea ce privește numărul de angajați, echipa sa crescând cu peste 570 de persoane noi anul trecut și ajungând la un total de 2.400 de angajați în 2018.

Investiţii şi obiective

”În 2019, obiectivul nostru este consolidarea creșterii semnificative pe care am avut-o în ultimii 5 ani. În prezent avem o echipă frumoasă și avem încă poziții deschise pentru uzina noastră din Jucu”, spune Massimo Paronitti. “Căutăm în principal profiluri tehnice, precum ingineri de proces, de produs și de calitate.”

Compania a făcut investiții importante în România până în prezent, totalizând peste 120 de milioane de euro în 6 ani.

“Numai anul trecut, am investit 73 milioane de lei într-o nouă dezvoltare de 20.000 mp, în mașini de injecție mase plastice și în linii noi de asamblare”, spune Massimo Paronitti. “Pentru acest an, am bugetat alte investiții de 9 milioane de euro.”

De’Longhi este o marcă italienească de tradiție, înființată în urmă cu peste 100 de ani și devenită Numărul 1 în lume în espressoare  pentru uz casnic. Sub această marcă, Grupul produce și alte categorii de electrocasnice mici: climatizare, sisteme de încălzire, aparate pentru prepararea mâncării, dezumidificatoare etc.

Kenwood este o companie britanică, fondată în 1947 de Kenneth Wood și devenită rapid printre liderii europeni în categoria roboților de bucătărie. Compania este prezentă în peste 40 de țări și a fost cumpărată de Grupul De’Longhi în 2001.

Braun – o companie germană cu peste 90 de ani de tradiție – este binecunoscută în întreaga lume pentru o gamă diversă de produse și este brand de top mondial pe segmentul blendere de mână. De’Longhi a achiziționat drepturile pentru categoria de îngrijire a locuinței, printre care se numără și electrocasnicele mici de bucătărie sau fiarele de călcat, încă din anul 2013.

Despre Grupul De’Longhi

În 1902, familia De’Longhi deschidea un mic atelier de fabricare a pieselor industriale. Devenit mai târziu unul dintre marii producători de calorifere electrice și aparate de aer condiționat, compania   s-a extins pentru a include aproape orice categorie de aparate electrocasnice mici, de la cele pentru prepararea cafelei și a alimentelor, la cele pentru îngrijirea locuinței și a rufelor.

În anul 2001, compania De’Longhi a achiziționat producătorul britanic de aparate de preparare a mâncării Kenwood, extinzându-și oferta de produse din gamă și asigurându-și poziția de lider în categoria roboților de bucătărie. De’Longhi și-a continuat extinderea și, în 2013, a cumpărat de la Procter & Gamble drepturile asupra produselor de uz casnic Braun.

Grupul De’Longhi este prezent în peste 40 de țări și își comercializează produsele în întreaga lume, cu misiunea de a crea inovații care să aducă un plus de stil și de confort în fiecare casă.