În această vară, Kaufland România invită românii să se bucure de mese într-un mod special, savurându-le în aer liber. În cadrul inițiativei, brandul  va organiza mese în aer liber, în fața clădirilor de birouri, la festivalurile muzicale la care este partener. În magazine, clienții vor găsi un sortiment bogat pentru mesele afară, de la produsele marcă proprie K-to go, diverse preparate alimentare și până la obiecte de grădină sau grătar.

Demersul se subscrie campaniei Mâncarea bună este, derulată de Kaufland pe parcusul anului, și pornește de la faptul că tot mai puțini români petrec timp afară, iar mesele au adesea loc doar în interior, în fața monitorului sau pe fugă.

Colaborarea cu producători locali

Pentru Kaufland reprezintă o prioritate colaborarea cu producătorii locali, acesta fiind unul din punctele cheie în politica de achiziții la nivel de grup. În prezent, 76% din furnizorii Kaufland sunt români, procent care crește de la an la an.

Cu ocazia lansării campaniei, Kaufland a invitat influenceri și celebrități să se bucure de un picnic în aer liber, în cadrul unei excursii pitorești la cules cireșe, în livada unuia dintre producătorii români care livrează fructe de sezon în magazinele Kaufland.

Este vorba de producătorul Andrei Pascu (foto), care cultivă, printre altele, cireşe, căpşuni în Lehliu. „Am început să investesc în agricultură în urmă cu 12 ani. Am 100 de hectare pe care mă voi extinde. La început am cultivat legume dar acum mă concentrez pe fructe. Căpşuni cultiv de patru ani iar la cireşe, am început plantarea în urmă cu 5 ani. Anul trecut a fost primul rod. Fructele mele pleacă în maşini frigorifice spre depozitele marilor retaileri din toată România”, a declarat Andrei Pascu pentru Retailers.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România.