Premier Restaurants România a deschis vineri al 80-lea restaurant McDonald’s în România. Noul restaurant, inaugurat în ansamblul comercial mixt Palas Iași, a presupus o investiție de peste patru milioane de lei.

Premier Capital, fondul maltez de investiții care deține franciza McDonald’s în România, Malta, Grecia și Țările Baltice, a ajuns prin  restaurantul deschis vineri la Iași la 150 de restaurante McDonald’s în portofoliul companiei.

Noul restaurant din Iași este cel de-al treilea din oraș și totodată primul care are o cafenea McCafé. Unitatea are o terasă cu 68 locuri.

„Restaurantul a presupus o investiție de 4 milioane de lei și peste 60 de noi locuri de muncă create. Mă bucur că, odată cu această inaugurare, am reușit să aducem și brandul McCafé în Iași”, a declarat Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants România.

Sistemul Experience of the Future integrează cea mai nouă tehnologie: meniu și listă de prețuri digitale, kiosk-uri pentru comandă și plată și o bucătărie modernă, în care preparatele sunt pregătite pentru fiecare comandă.

Merită spus aici şi că Fundația pentru Copii Ronald McDonald a contribuit cu numeroase dotări de aparatură și echipamente medicale sau non-medicale pentru patru din cele mai mari spitale de pediatrie din țară și a construit două Case Ronald McDonald, în București și Timișoara, în curțile spitalelor Grigore Alexandrescu, respectiv Louis Țurcanu. Cea de-a treia Casă Ronald McDonald urmează să fie construită la Iași, în curtea Spitalului Sf. Maria și, după ce va fi finalizată, va putea găzdui în permanență cel puțin 18 familii. În cei 21 de ani de activitate, casele Ronald McDonald din România au oferit cazare gratuită pentru peste 17.000 de părinți pe perioada internării copiilor lor.

Despre McDonald’s în România

Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania și Malta. Premier Capital plc operează 150 de restaurante, peste jumătate dintre ele având McDrive și numeroase cafenele McCafé.

În România, McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 80 de restaurante în 24 de orașe. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are peste 5.000 de angajați și primește zilnic peste 220.000 de clienți.