Lidl inaugurează un magazin în Sfântu Gheorghe, județul Covasna, în data de 19 decembrie. Noua unitate o înlocuiește pe cea veche (foto mai jos) și este situată tot pe Strada Lăcrămioarei, Nr.2.

Noul magazin Lidl din Sfântu Gheorghe este construit după un format inedit, fiind primul magazin Lidl supraetajat din oraș. Parterul clădirii este destinat locurilor de parcare, iar etajul este alocat spațiului comercial.

Magazinul are o suprafață de vânzare de aproximativ 1.300 mp și aproximativ 30 de angajați. Noua unitate Lidl are peste 90 de locuri de parcare.

Unitatea veche de pe Strada Lăcrămioarei, Nr. 2 a fost închisă în prima parte a anului 2019 deoarece nu mai corespundea standardelor companiei.

De exemplu, în noul magazin din Sfântul Gheorghe sunt instalate sisteme de iluminat cu LED, cu senzor de prezență.

Despre Lidl

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

În prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajați, dintre care peste 6.500 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 260 de magazine și 5 centre logistice.

Al cincilea depozit al marelui retailerîn apropierea orașului Roman, în comuna Cordun, a început să fie operaţional din luna mai, fiind cel mai recent depozit construit. Celelalte depozite logistice locale ale marelui retailer sunt la Iernut, Nedelea, Chiajna şi Lugoj.