La 25 de ani de la intrarea pe piaţa din România (primul restaurant s-a deschis în vara lui ’95 la parterul magazinului Unirea din Bucureşti), McDonald’s îşi fixează ca ţintă 100 de restaurante până la finele lui 2021 iar în această primăvară lansează şi 6 noi sandwich-uri. Acestea sunt doar o parte dintre noutăţi. Mai multe puteţi afla mai jos.

În acest an, marele lanț de restaurante cu servire rapidă ar putea ajunge la peste 90 de restaurante, planul fiind deschiderea a 8 restaurante în acest an, pe lângă cele 84 deja deschise (37 de restaurante sunt în Bucureşti).

Întrebat de Retailers.ro despre angajaţii din Sri Lanka, Daniel Boaje (foto mai jos), director general al Premier Restaurants România a răspuns: Primele 30 de persoane din Sri Lanka lucrează deja de trei săptămâni şi se descurcă foarte bine. E doar un program pilot dar suntem deschişi la a angaja şi români şi străini, asta şi pentru a acoperi fluctuaţiile temporare de personal.

Trebuie amintit totuşi că, cel puţin deocamdată, numărul angajaţilor străini de la McDonald’s în România este nesemnificativ, lanţul având peste 5.500 de angajați. Pe de altă parte, deschiderea de a angaja orice persoană care ar putea să aducă beneficii companiei şi clienţilor este un lucru bun.

Restaurantele au avut peste 83 milioane de vizitatori în anul 2019 şi peste 200.000 pe zi, în medie. A fost un an în care, după estimările directorului citat, cifra de afaceri a fost de peste 900 milioane de lei, asta însemnând o creştere anuală de 10% faţă de anul 2018.

Creşterile au fost pe toate segmentele de servire. Au crescut livrările şi cu Mc Delivery, compania colaborând în acest sens cu Foodpanda şi cu Glovo. Pe de altă parte, deja peste 30% din plăţi sunt făcute cu cardul, ceea ce măreşte viteza de preluare a comenzilor şi reduce timpul de aşteptare.

Amintim tot aici că multe dintre produsele McDonald’s sunt de la firme din România: chifle de la Titan Bucureşti, şuncă de la Angst, pui de la Transavia, salate de la Eisberg, gemuri şi sucuri de mere de la Râureni, ouă de la Toneli sau laptele de la Albalact.

Compania continuă şi în acest an programul „Porți deschise la McDonald’s” în care consumatorii pot să intre, după o programare prealabilă, în bucătăriile restaurantelor McDonald’s și să asiste alături de angajați la verificarea și pregătirea produselor.

McDonald’s România, lider al pieței restaurantelor cu servire rapidă, este parte a Premier Restaurants România, partenerul pentru dezvoltare al restaurantului.

Premier Capital este un fond maltez de investiții care deține franciza McDonald’s în România, Malta, Grecia și Țările Baltice.