Mai mulţi schiori români sub 16 ani au câștigat medalii la cea de-a treia ediție a competiției de schi alpin de nivel internațional FIS Children Trophy din Poiana Brașov.

Dar pe lângă aceste câştiguri, “are de câştigat întreaga comunitate a Braşovului şi sportul românesc. Oraşul va câştiga indirect ca imagine, ca promovare, ca atractivitate dar are de câştigat şi mediul privat, hotelurile de aici, pentru că le băgăm în casă clienţi şi astfel comunitatea are de câştigat indirect, fie şi prin impozitele percepute pe încasările private”, a declarat George Scripcaru (foto mai jos), primarul Braşovului.

La competiţie au fost prezenţi şi oameni de afaceri, printre care şi Ştefan Ţînţ (foto mai jos), acţionar Husqvarna şi proprietarul hotelului Teleferic din Poiana Braşov.

Dupa trei editii extrem de reusite ale concursului de schi alpin pentru copii şi tineret, FIS Children Trophy, Asociaţia de Turism Poiana Braşov împreună cu Federația Română de Schi și Biatlon și cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, adaugă în palmares o competiție spectaculoasa de schi: FIS SES 2020 pe 18-21 februarie. „În urma demersurilor făcute de Federația Română de Schi Biatlon și, bineînțeles, după ce ne-am dovedit la nivel internațional capacitățile organizatorice și de infrastructură competițională în ultimele două sezoane, am primit și competiția FIS SES 2020. Numai faptul că am primit-o în luna februarie, care se știe că este o lună foarte aglomerată, este un semn clar că încet, dar sigur, vom avea ocazia să organzăm în Poiana Brașov etape și curse de un nivel superior”, conchide Dan Ghiță, președintele FIS Children Trophy. Acesta a adăugat că în această săptămână, concursul se va bucura şi de prezența secretarului general al Federației Internaționale de Schi, Sarah Lewis.

O româncă a câștigat ambele curse la cea de-a treia ediție a competiției de schi alpin de nivel internațional FIS Children Trophy din Poiana Brașov. Sportiva Jennifer Barbara Nagy Remetean a ieșit pe primul loc miercuri la slalom uriaş și joi la slalom. În total, ai noștri au cucerit nouă medalii.

Printre tarile care au pariticipat la competiția organizată în masivul Postăvaru se numară Austria, Georgia, Slovacia, Bulgaria, Grecia,  România, Ungaria si Brazilia.

LISTA CÂȘTIGĂTORILOR

Slalom Uriaș

La proba Slalom Uriaș, U14 băieți, primul loc a fost câștigat de România, prin Alexandru-Matei Oancea, pe al doilea loc, s-a clasat tot România, cu David Cernea iar al treilea loc a fost ocupat de Slovacia, reprezentantă de Hugo Rybar.

La proba Slalom Uriaș, U14 fete, pe primul loc s-a clasat România, prin Jennifer Barbara Nagy Remetean, urmată de Alexa Partos, din Ungaria,  în timp ce al treilea loc i-a revenit tot Ungariei, reprezentată de Zsofi Gal.

La proba Slalom Uriaș, U16 băieți, pe primul loc s-a clasat Austria, prin Niklas Kurz, urmat de Felix Ebner, tot din Austria, în timp ce al treilea loc a fost cucerit tot de Austria, prin Giacomo Ladstatter.

La proba Slalom Uriaș, U16 fete, pe primul loc s-a clasat Austria, prin Anna Rauchmann urmată de Amelie Gstrein, tot din Austria, în timp ce al treilea loc i-a revenit Ungariei, reprezentată de Anna Kiss.

Slalom

La categoria de vârstă U14 baieti, proba de Slalom a fost câștigată de Slovacia, prin Hugo Rybar, pe al doilea loc s-a clasat Ungaria, prin Szelyes Szilard Szabo iar locul al treilea a revenit României, prin Petru Luca Drăghici.

De asemenea, la proba de Slalom, U14 fete, România a ocupat primul loc, prin Jennifer Barbara Nagy Remetean, pe al doilea loc, s-a clasat tot România, reprezentată de această dată de Corlățeanu Ioana, în timp ce pe al treilea loc s-a clasat Ungaria, prin Zsofi Gal.

În ceea ce privește proba de Slalom, U16 băieți, Austria a câștigat primul loc, prin Niklas Kurz, pe al doilea loc s-a situat tot un reprezentant al Austriei, mai precis Giacomo Ladstatter, iar al treilea loc a fost ocupat de Brazilia, prin Valentino Caputi.

La proba Slalom, fete U16, primul loc a fost castigat de Austria, prin Anna Rauchmann, apoi tot Austria pe locul doi, reprezentată de Melanie Dittinger şi al treilea loc a revenit Ungariei, prin Anna Kiss.