Stada Romania are deja un laborator şi un depozit în Timiş, la doar circa 60 km de fabrica lor Hemofarm din Serbia (peste graniţă de Oraviţa, cumpărată de grupul german Stada în 2006). Acum, compania farmaceutică pregăteşte un nou depozit în Timiş, care să-l înlocuiască pe cel actual din zonă.

Produsele companiei sunt de peste 20 de ani în România. Nevoia unui depozit nou şi modern este dată şi de nevoia/cererea locală de produse perfuzabile din spitale.

Spre exemplu, “pentru un spital mediu (nu neapărat pentru un spital mare) e nevoie de patru tiruri lunar cu produse perfuzabile”, a declarat dr. Mihai Fugarevici (foto mai jos), Country Manager Stada Romania.

De la fabrica din Serbia, Stada aduce mai multe produse perfuzabile (glucoză, ser etc) pentru spitalele din România şi nu numai.

Pe de altă parte, Stada Romania, subsidiara din România a Stada Arzneimittel AG, a anunțat începerea procesului de integrare a Walmark Romania, având ca obiectiv să devină una dintre cele mai importante companii pe piața farmaceutică din România, cu un portofoliu de produse RX și OTC.

Afaceri

Pentru anul 2019 Stada Romania estimează o creștere a cifrei de afaceri de peste 20% faţă de anul 2018.

Creșterea se datorează atât extinderii portofoliului de produse cât și dezvoltării echipei. Pentru anul 2020, Stada Romania (Stada M&D SRL) și-a bugetat o creștere a afacerilor similară, menținând ritmul de creștere al anului anterior, ceea ce înseamnă o creştere cu mult peste creşterea medie a pieţei.

Creșterea bugetată pentru 2020 pivotează pe dezvoltarea portofoliului de produse, acoperind arii terapeutice noi, pe integrarea în portofoliul sau a 3 dintre cele 15 produse achiziționate la nivel global la începutul acestui an de Stada Arzneimittel AG de la GSK (CeTeBe, Orofar, Duofilm), pe eficientizarea operațiunilor logistice, prin relocarea depozitului local din județul Timiș, ce va funcționa ca un hub pentru întreg teritoriul României, precum și pe implementarea unor platforme digitale noi.

Integrarea Walmark

Anul 2020 reprezintă un an al transformărilor pentru Stada Romania, focusul principal fiind integrarea operațiunilor locale ale Walmark Romania, tranzacție care a avut loc la nivel global la finele lui 2019 și a fost aprobată local de Consiliul Concurenţei în 19 februarie 2020. Pe 4 noiembrie 2019, Stada Arzneimittel AG a anunțat că a preluat Walmark a.s. de la fondul de investiții Mid Europa Partners, urmărind în acest fel obiectivul de a fi unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice de medicamente generice și OTC (produse fară prescripție medicală) la nivel global, întărirea portofoliului pe segmentul Consumer Health și consolidarea afacerilor pe piețele din Europa de Est.

Integrarea operațiunilor Walmark Romania se va face treptat, pe perioada întregului an, printr-o analiză detaliată a performanţelor acesteia, la nivel local. Analiza va cuprinde atât performanţele produselor în retail, cât și performanţele angajaților și alinierea acestora la valorile și politicile de integritate Stada, precum și operațiunile logistice și de distribuție națională.

Walmark include în portofoliul său de produse peste 1.000 de referințe, vitamine și suplimente alimentare consacrate pe cele 9 piețe pe care este prezentă (Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, România, Bulgaria, Lituania, Letonia și Estonia), cu o adresabilitate extinsă, de la copii la persoane vârstnice. Din portofoliul său fac parte produse precum Minimartieni (vitamine pentru copii), Prostenal (adjuvant în sănătatea prostatei la bărbați), Urinal (sănătatea aparatului urinar), Beliema (sănătate intimă la femei), Sinulan (aparatul respirator).

În top 10 companii farmaceutice

“Anul acesta se anunță un an foarte important pentru Stada Romania, cu o complexitate aparte și foarte provocator din perspectiva diversității operațiunilor de implementat. Avem o responsabilitate imensă de a integra Walmark Romania și de a alinia noua echipă de peste 70 de oameni la valorile Stada, de a integra produsele GSK prezente pe piață locală în portofoliu, dar și de a reloca depozitul din Timiș. Și peste toate acestea, avem responsabilitatea de a lansa produse noi, chiar inovatoare, pentru pacienții români, care să-i ajute în terapiile lor. Sunt convins însă, că noua echipă ce se va forma, va face faţă cu success acestor provocări și de asemenea, că împreună, vom reuși să fim la fel de performanți, ocupând anul viitor un loc de lider în top 10 companii farmaceutice din România, clasificate de CEGEDIM”, a declarat dr. Mihai Fugarevici, Country Manager Stada Romania.

“Ne-am angajat să investim şi să creştem în România, iar acest pas ne va face mai puternici în România şi creează noi oportunităţi de creştere accelerată a afacerilor noastre. Stada şi Walmark au branduri puternice în portofoliile lor şi am încredere că noua noastră echipă ce se va forma sub conducerea lui Mihai Fugarevici va obţine rezultate extraordinare”, a declarat dr. Steffen Wagner, Head of European Markets al grupului STADA.

Despre STADA Arzneimittel AG

STADA Arzneimittel AG este o companie farmaceutică cu sediul central in Bad Vilbel, Germania. Grupul STADA are o strategie de afaceri axata pe doi piloni: medicamente generice, inclusiv produse farmaceutice de specialitate și produse fără prescripție medicală pentru consumatori.

La nivelul anului 2018 Grupul STADA a raportat o cifra de afaceri de 2,330.8 mil EUR si EBITDA de 503.5 mil EUR.

Stada Arzneimittel AG este prezentă în aproximativ 120 de țări, cu aproximativ 50 de reprezentanțe, 20 de fabrici și circa 10.500 de angajați în întraga lume.

Despre STADA Romania

STADA Romania este parte integrantă a grupului STADA Arzneimittel AG si este prezenta pe piata din Romania din anul 1997 prin Stada M&D SRL si Stada Hemofarm SRL (laborator specializat in testarea produselor pentru companiile grupului Stada, la nivel global)

Stada are un portofoliu variat de produse, oferind pacienților atat medicamente inovative si generice, medicamente fara prescriere medicala, produse farmaceutice specializate (biosimilare), cat si produse CHC (Customer Health Care).

Stada a fost înfiinţată în urmă cu peste 120 de ani de un grup de farmacişti germani.