Pentru cei interesaţi de călătorii în afara ţării în această perioadă, Turcia şi Bulgaria pot fi destinaţiile cele mai interesante şi mai la îndemână. Spre deosebire de multe alte ţări, acestea două au ales să aibă cu România a abordare deschisă, economică, având însă în paralel toate măsurile de precauţie pentru a stopa răspândirea virusului. Nu vorbim însă de obligativitate test Covid şi nici de carantinare, măsuri care descurajează din start orice excursie.

Nu vom insista în cele ce urmează pe Bulgaria, pentru că s-a scris destul despre asta şi nici prea mult pe Antalya, care este printre cele mai renumite destinaţii turceşti în rândul românilor. Vom recomanda însă – cu ajutorul informaţiilor furnizate de renumita agenţie Hello Holidays – destinaţii precum Kusadasi, Bodrum şi mai ales Marmaris. „Pentru acest an, în care o să avem curse până spre finele lunii octombrie în Turcia, pentru noi Marmaris este în topul vânzărilor”, a declarat Veronica Iordache, manager destinaţie Turcia şi Bulgaria la Hello Holidays.

Amintim că din 28 iulie a fost scoasă restricţia de carantinare pe destinaţia Turcia. În 17 august a fost deja prima cursa charter a agenţiei spre Turcia, HelloHolidays fiind o agenţie cu tradiţie, cunoscută fiind mai ales pe segmentul de transport cu autocarul. Agenţia a început să aibă curse din a doua jumătate a lunii august spre destinaţii precum Kusadasi, Bodrum şi Antalya.

Revenind însă la Marmaris, cifrele agenţiei nu sunt deloc întâmplătoare. Trendul crescător spre aşa-numita „perlă a lumii” încă din anii trecuţi dar şi spre Turcia în general sunt confirmate şi de preşedintele Camerei de Comerţ din Marmaris, Mutlu Ayhan (foto mai sus). Acesta aminteşte că „dacă în anul 2017, au vizitat Turcia 425.000 de români, numărul acestora a crescut la 763.000 anul trecut, chiar dacă în acest an a scăzut ca urmare a pandemiei”. În plus, revenind la Marmaris, ca posibilă atracţie pentru acest an, Mutlu Ayhan aminteşte că în 18 septembrie va începe Marmaris Race.

Relaxare şi siguranţă în Marmaris

Staţiunea situată la locul de întâlnire dintre Marea Egee şi Marea Mediterană nu a înregistrat cazuri de Sars-Covid printre turişti, asta în timp ce în cazul localnicilor au existat doar circa 20, cu forme uşoare. “Am luat din timp măsuri pentru a opri răspândirea virusului. Se fac constant dezinfectări în pieţe, fructele şi legumele sunt ambalate, pentru a reduce contactul. De asemenea, în spaţiile închise şi în zonele aglomerate se verifică temperatura şi oamenii poartă măşti. Situaţia este sub control. Stăm mult mai bine decât alte destinaţii turistice în privinţa controlului virusului”, a declarat Mehmet Oktay (foto mai jos), primarul Marmaris.

Mai multe detalii despre toate acestea, despre atracţiile şi despre hotelurile din Marmaris, într-un articol viitor.