Lidl inaugurează un nou magazin în Brașov, în 23 septembrie. Acesta este situat pe Șoseaua Cristianului, Nr. 1-3 și dispune de stație de încărcare pentru automobilele electrice.

Noul magazin are o suprafață de vânzare de peste 1.300 mp. Unitatea dispune de aproximativ 140 de locuri de parcare, precum și de o stație de încărcare pentru automobilele electrice, unde se vor putea alimenta câte două mașini simultan. Odată cu inaugurarea magazinului, au fost create peste 20 de noi locuri de muncă.

Unitatea din Brașov are soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică. Printre acestea se numără şi sistemul de iluminat LED, cu senzor de prezență și sistemele de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de climatizare.

Lidl este unul dintre liderii retailului românesc modern, cu aproape 300 de magazine pe plan local.

Despre Lidl

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și operează aproximativ 11.200 de magazine și peste 200 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

Design-ul și structura proceselor standardizate sunt asigurate de către Lidl Stiftung, cu sediul central de la Neckarsulm.

În prezent, Lidl are aproximativ 310.000 de angajați, dintre care peste 8.000 în România, unde retailer-ul german are deschise aproape 300 de magazine și 5 centre logistice.

Al cincilea depozit al marelui retailer, în apropierea orașului Roman, în comuna Cordun, a început să fie operaţional din luna mai a anului 2019, fiind cel mai recent depozit construit. Celelalte depozite logistice locale ale marelui retailer sunt la Iernut, Nedelea, Chiajna şi Lugoj.