Cramele Liliac și Castel Mimi lansează seria de vinuri Tandem, care unește experiența și tradiția a două vinării din România și Republica Moldova. Investiția comună în lansarea noii colecții de vinuri a fost de 300.000 de euro.

Liliac și Castel Mimi doresc să acopere piața din România, unde se așteaptă la o creștere de 50% pe an, cu 60.000 de sticle vândute în primul an de la lansare.

Povestea din spatele acestei colecții începe odată cu prietenia dintre managerii cramelor, foști colegi de facultate, Miron Radic, CEO Crama Liliac şi Adrian Trofim, General Manager Castel Mimi Wine & Resort, care au decis să-și unească experiența. Colecția Tandem cuprinde trei sortimente de vin, roșu, rosé și alb.

Tandem roșu este un cupaj de Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră. Tandem Rosé este din struguri Merlot, cu semnătura Castel Mimi iar Tandem alb este un cupaj din soiuri internaționale (Sauvignon Blanc) și autohtone (Fetească Regală), produs de crama Liliac. Reprezentativ pentru terroir-ul transilvănean, acesta este specific zonei viticole Lechința.

Noua colecție va putea fi găsită pe rafturile retailer-ilor mari, prezenți pe piața din România, însă, Castel Mimi și Liliac au în vedere și exportul pentru anii următori.

Despre Castel Mimi

Povestea Castel Mimi a început în secolul al XX-lea, când Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, devenit director al Băncii Naționale a României în 1926, a construit primul castel din Moldova. Castelul a fost una din cele mai mari fabrici de vin din URSS.

În prezent, Castel Mimi are circa 250 de angajați. Compania produce patru colecţii de vinuri, colecţia Reserve (Cabernet Sauvignon 2012 sec roşu şi Merlot 2012 sec roşu), colecţia Clasică (Pinot Gris sec alb, Fetească Albă sec alb, Sauvignon Blanc sec alb, Chardonnay sec alb, Roşu de Bulboaca, Merlot sec roşu şi Cabernet Sauvignon roşu sec), colecţia Select (Traminer sec alb şi Muscat sec alb) și colecţia Icewine.

Despre Crama Liliac

În zilele noastre, Liliac® reînvie tradiția seculară pe care Transilvania o are în viticultură. Vinurile de aici sunt produse pe 52 de hectare de vie.