Cel mai mare proprietar de malluri din România, NEPI Rockcastle, are în dezvoltare încă 4 proiecte pe plan local, plus două în ţările vecine. Bugetul de investiţii pentru proiectele din România este de circa 400 milioane de euro, în acesta intrând, printre altele, 280 de mil. € pentru extinderea mall-ului Promenada din nordul Capitalei, un parc de retail lângă portul din Galaţi şi peste 100 de milioane de euro în parcul de retail de la Craiova.

Grupul a cumpărat recent 17 hectare de teren lângă portul Galaţi, unde va dezvolta un park de retail (mai are în oraş Galaţi Shopping City).

Cea mai mare investiție din România ca buget este acum extinderea mall-ului Promenada, unde vor fi alocaţi 280 de milioane de euro pentru extinderea cu 58.400 mp de spații de retail și birouri până la sfârșitul anului 2025.

La Craiova, construcţia mall-ului Promenada a trecut de jumătate iar pe terenul rămas, dezvoltatorul nu exclude construcţia de birouri, rezidenţial şi chiar hotelier.

România, foarte profitabilă

Rudiger Dany, noul CEO al NEPI Rockcastle, a declarat că, spre deosebire de Occident, unde s-a atins nivelul de saturație, România este fosrte atractivă pentru retaileri precum cei din fashion sau electronice.

La rândul său, Marek Noetzel, COO al NEPI Rockcastle, vine cu un exemplu concret, al polonezilor de la LPP (prezenţi local prin cinci branduri), ale căror afaceri au fost foarte profitabile în primul trimestru, după ce reţeaua lor de magazine s-a dublat în ultimii doi ani (LPP deţine Reserved, Cropp, Mohito, House şi Sinsay).

Eliza Predoiu, CFO al NEPI Rockcastle a precizat că performanţa financiară a companiei este foarte solidă în condiţiile poziţiei de lichiditate.

Reprezentanţii companiei au anunţat că NEPI Rockcastle va aduce noi branduri în România în anii care vin.

NEPI Rockcastle deţine în România 20 de centre comerciale şi 7 strip mall-uri în Bucureşti (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timişoara (Shopping City Timişoara), Constanţa (City Park Mall Constanta), Shopping City Târgu Mureş Ploieşti (Ploieşti Shopping City) sau Buzău Shopping City.