LEMET, unul dintre liderii pieței de mobilă din România, a finalizat în prima parte din 2022 investiții de peste 7 milioane de euro în construcția de noi facilități de producție și în dezvoltarea rețelei de magazine de mobilă LEMS.

Rețeaua de magazine LEMS

În primele șase luni ale lui 2022, rețeaua de magazine LEMS a ajuns la 71 de magazine de mobilă, cu o suprafață totală de 72.000 de mp. Magazinele sunt acum în 63 de orașe, acoperind astfel tot teritoriul României.

Fabrica de mobila Lemet din Prahova are acum o centrală electrică funcțională de panouri fotovoltaice de 6.500 de mp, dar și o nouă hală de producție de peste 8.500 mp.

Centrala de panouri fotovoltaice are o producție medie anuală de energie electrică de 1.000 MWh/an. Astfel, LEMET își asigură acum o mare parte din energia electrică consumată în activitatea de producție.

„Încheiem în acest an unul dintre cele mai importante planuri de investiții din istoria companiei, dar nu ne vom opri aici”, a declarat Alexandru Rizea, director general LEMET.

LEMET, 31 de ani de la înființare

Cu sediul în Campina, compania deține 10 linii de producție cu tehnologii de ultimă oră, complet automatizate, pentru prelucrarea panourilor compozite din lemn și a lemnului masiv.

Fabrica LEMET și halele de depozitare acoperă o suprafață de 41.000 de metri pătrați. Compania operează rețeaua LEMS, cel mai mare lanț de magazine de mobilă din România.

În cadrul fabricii de de mobila LEMET de la Brebu și în rețeaua de magazine LEMS lucrează peste 1600 de angajați.