Vinurile Domeniile Ostrov Reserve LEGIO au fost realizate în memoria Legiunii  a XI a Claudia PIA Fidelis, care a fost cantonată după anul 104 în castrul roman Durostorum, actuala așezare a Ostrovului, în inima Dobrogei. Sub brandul Reserve LEGIO se îmbuteliază vinuri albe și roșii, multiplu medaliate deja în România, Anglia, Franța și Germania.

”Practic, maturitatea viței de vie replantată integral la Domeniile Ostrov încă din 2004 face din strugurii noștri o adevărată perlă a Dobrogei. Ducem vinurile noastre la concursuri internaționale pentru a pune România pe harta internațională a vinului” spune Oana Belu (foto mai jos), co-proprietar Domeniile Ostrov.

După participări la multiple târguri internaționale dedicate vinului, Legio Reserve a generat deja vânzări pentru Domeniile Ostrov în țări precum Germania, Anglia, Franța, Danemarca, Coreea de Sud sau China, Japonia și Singapore.

Cupajul roșu Reserve Legio este produs din struguri Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Merlot culeși manual la maturitate deplină. Strugurii sunt crescuți pe colinele dobrogene, în condiții pedoclimatice influențate de teroar și fac parte din arealul DOC Oltina.

”Măiestria oenologului care își pune amprenta în structura și complexitatea vinului, făcându-l unic în felul sau, este importantă pentru ca procesarea strugurilor să ducă spre un vin excelent” spune Daniel Zottu, somelierul și consultantul pentru Domeniile Ostrov.

Vinurile Domeniile Ostrov au fost vinificate de către oenologul cilian Miguel Leon, după metode din Lumea Nouă. Lungul drum pe care l-a parcurs vinul Legio s-a realizat datorită măiestriei creatorului de vinuri Daniel Zottu.

Domeniile Ostrov Reserve LEGIO – Cabernet Sauvignon , Fetească Neagră & Merlot

Legio Domeniile Ostrov Reserve este un vin roșu sec, cu 14% alcool, maturat în butoaie de stejar.

Reserve LEGIO este maturat timp de 4 luni în butoaie de stejar românesc și alte 15 luni în sticlă. Maturarea este alt element care pune în valoare cu succes cele trei soiuri prezente: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Merlot” spune Daniel Zottu.

”Vinurile Domeniile Ostrov Reserve LEGIO au fost medaliate și pentru taninii puternici și bine structurați” spune Daniel Zottu.