Sphera Franchise Group (SFG), care deţine companiile care operează în sistem de franciză restaurantele KFC, Pizza Hut & Pizza Hut Delivery şi Taco Bell, a aniversat în 9 noiembrie 5 ani de la listarea pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti.

Sphera va continua strategia de dezvoltare – în acest moment se află în lucru, în diverse stadii, aproximativ 10 restaurante, care vor fi deschise până la finalul anului 2023, în Romania şi în Italia. În ceea ce priveşte investiţiile, bugetul pentru 2022 include, pe lângă cele 15,5 milioane euro pentru deschideri, alte 4,5 milioane euro pentru digitalizare şi remodelări.

Capitalizarea Sphera Franchise Group în 8 noiembrie 2022 era de 494 milioane lei.

“Sphera Franchise Group este o poveste antreprenoriala de succes, de 28 de ani, cand am deschis in Romania primul restaurant al unui lant global”, a declarat Calin Ionescu, CEO, Sphera Franchise Group.

„Sphera Franchise Group a fost prima companie din domeniul foodservice care s-a listat la bursa, avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute retele de restaurante din Romania. Debutul pe Piata Reglementata din 2017 a oferit investitorilor posibilitatea de a detine actiuni la unele dintre cele mai mari lanturi de restaurante la nivel international, KFC, Pizza Hut si Taco Bell”, a declarat Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.

Sphera Franchise Group s-a listat pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul bursier SFG, in 9 noiembrie 2017, in urma unei oferte de 285 milioane lei. Grupul, care detine companiile care opereaza in sistem de franciza restaurantele KFC, Pizza Hut & Pizza Hut Delivery si Taco Bell, a devenit astfel primul operator din domeniul foodservice listat la Bursa. De la debutul companiei la Bursa, investitorii din piata de capital au realizat peste 32,000 de tranzactii cu 22,5 milioane de actiuni SFG, in valoare de 444,8 milioane de lei.

Din 2018, Sphera a intrat in indicii de referinta BET si BET-TR, indicele care include si dividendele acordate de companiile din BET. De asemenea, actiunile companiei sunt prezente in BET-BK, BET-TRN, BET-XT, BET-XT-TR, BET-XT-TRN si BETPlus. Anul acesta, actiunile Sphera Franchise Group au fost incluse in indicii FTSE Russell dedicati Pietelor Emergente, FTSE Global Micro Cap. De asemenea, din 2021, compania beneficiaza de serviciile de Market Marker al Emitentului furnizate de BRK Financial Group.

Grupul opereaza restaurante in Romania, Republica Moldova si Italia, cu un portofoliu de 175 de unitati in cele trei tari si peste 5.200 de angajati. Prima unitate a fost deschisa in 1994, sub brandul Pizza Hut, fiind la momentul respectiv primul restaurant din Romania al unui lant global. KFC a aniversat anul acesta 25 de ani de la intrarea pe piata locala si a deschis recent cea de-a 95-a locatie. Anul acesta a fost aniversar si pentru Taco Bell, lant de restaurante cu produse de inspiratie mexicana, care a implinit 5 ani de la prima locaţie în România.