Firma de curierat PTT Express by Filadelfia Group, cu experienţă de 12 ani pe transport internaţional de colete (dar şi naţional din 2020) a fuzionat cu memex, fondată de Cristian Pandel, care e şi fondatorul Memento Group (care include şi Christian Tour). Reprezentanţii noii companii speră să ajungă în trei ani în Top 5 naţional pe curierat.

Noua companie se numeşte PTT Express şi se va concentra pe activitatea de livrare a coletelor grele (30 – 70 kg sau mai mult). Din acţionariatul companiei fac parte Ioan Sighiartău (foto dreapta), CEO Filadelfia Group, Cristian Pandel (foto stânga), CEO Memento Group, şi Lucian Aldescu (centru), CEO PTT Express. Lucian Aldescu este omul de afaceri care a adus în România firma de curierat DPD, unul dintre cei mai mari jucători de profil. Amintim că în 1997, Aldescu a fondat, alaturi de James Gray-Cheape, Pegasus Courier, prima companie de curierat Same Day în Bucureşti. Pegasus a fost achiziţionată în 2008 de către grupul GeoPost, preluând numele de DPD Romănia.

„Viziunea noastră este să devenim cel mai important jucător din piaţa de curierat rapid, pe categoria de colete grele, la nivel naţional şi CEE. Companiile au mai multe depozite în România şi trei hub-uri, unul principal la Sebeş şi alte două în Bucureşti şi Arad. Estimez că vom avea afaceri de 3 milioane de euro în acest an şi sper să ne dublăm afacerile în 2023”, a declarat Lucian Aldescu.

PTT Express se concentrează pe clienţii companii, însă serviciile sale pot fi folosite şi de către românii care se află în afara ţării şi doresc să trimită în ţară colete grele.

„Povestea PTT Express by Filadelfia Group a început în 2010 odată cu cei care au avut încredere să-și lase coletele pe mâna noastră și ne-au solicitat ajutorul pentru a trimite colete, internațional, către cei dragi. După o perioadă de 10 ani, în care serviciul a funcționat cu succes sub denumirea Poșta Tabita Tour și a trecut prin mai multe etape de îmbunătățire a produselor și serviciilor, ne-am dat seama că ar fi timpul să trecem la o nouă abordare. Poșta Tabita Tour a devenit PTT Express by Filadelfia Group. După rebranding, curieratul intern, transportul de marfă paletizată, dar și transportul la domiciliu au fost în centrul activității pe care o desfășuram. Apoi am mărit numărul de depozite și am optimizat rutele existente, acum avem şi camioane de 24 de tone”, a declarat Ioan Sighiartău, CEO Filadelfia Group.

Dintre investiţiile avute în plan, CEO Filadelfia Group a spus că se pregătesc de construcţia unui depozit în Chitila unde au un teren de 15.000 mp iar investiţia în depozitul logistic va fi de circa 2 milioane de euro.

Memento Group a fost fondat de Cristian Pandel în anul 1997, având ca membru fondator cel mai mare operator de turism din România, Christian Tour. Cu sediul central în Amsterdam și operațiuni în România, Grecia, Turcia, Spania, Republica Moldova și SUA, grupul reunește astăzi companii cu activități diverse în domeniul turismului: turoperatori, servicii de transport rutier, compania aeriană Animawings, un broker de asigurări, o linie de business în real estate și, începând cu 2020, o divizie de retail prin brandul yuga. Memento Group a avut în 2021 o cifră de afaceri de 200 milioane de Euro.

Compania memex a avut un portofoliu amplu de clienți din zona de e-commerce, fashion și IT.

“Peste 5-6 milioane de români trăiesc în afara ţării, în Europa. Asta înseamnă o mică ţară. Toţi primesc şi trimit colete din şi în ţară. Un alt aspect este acela că astăzi, oamenii nu prea mai vor să meargă la magazin să cumpere un frigider sau o maşină de spălat – preferă să le primească acasă. Mai mult decât atât, noi nu doar transportăm ci şi montăm, dacă ni se cere”, a declarat Cristian Pandel.