Lidl România, cel mai mare retailer activ local după cifra de afaceri, inaugurează pe 14 noiembrie două magazine, unul în Alexandria, județul Teleorman și unul în municipiul Roman, județul Neamț.

Noul magazin Lidl din Alexandria se află pe Strada București, Nr.166, iar cel din Roman este situat pe Bulevardul Republicii, Nr. 131. Fiecare dintre cele două unități are o suprafață de vânzare de peste 1.330 mp. De asemenea, unitatea Lidl din Alexandria dispune de peste 170 de locuri de parcare, în timp ce magazinul Lidl din Roman are peste 100 de locuri de parcare.

Noile magazine Lidl din Alexandria și Roman dispun de soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică. Printre acestea se numără sistemul de iluminat LED, cu senzor de prezență și sistemele de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de climatizare. În plus, acoperișul magazinului din Roman este dotat cu panouri fotovoltaice, care au capacitatea de a asigura o parte din energia necesară funcționării unității.

Lidl a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 14,9 miliarde lei, în creştere cu 16% faţă de anul 2020. Profitul a fost de 737,41 milioane de lei, în scădere cu 3% comparativ cu 2020.