Ariel, brand al P&G, a lansat prima cutie de PODS complet reciclabilă, din carton ECOCLIC®. Noul ambalaj este certificat FSC (Fabricat din păduri certificate…) și, în plus, certificat și în ceea ce privește siguranța copiilor.

De la plastic, la carton

Noul ambalaj de carton este certificat FSC și este complet reciclabil, putând fi pus împreună cu celelalte obiecte din hârtie din casă. Cutia ECOCLIC® este fabricată din materiale reciclate în proporție de 70%, iar capsulele Ariel sunt produse în fabrici care generează zero deșeuri la groapa de gunoi. Această schimbare importantă este un pas esențial pentru îndeplinirea misiunii Ariel: reducerea utilizării plasticului virgin cu până la 30% în Europa, până în anul 2025.

 Cutie de carton incluzivă

Noul ambalaj Ariel este mult mai ergonomic și ușor, fiind prevăzut cu un sistem inteligent „click” care confirmă închiderea cutiei și oferă siguranță pentru cei mici. Cutia ECOCLIC® include, de asemenea, un nou marker tactil și tehnologia NaviLens care vin în sprijinul oamenilor cu probleme de dexteritate, de văz sau cognitive. Markerul tactil este gravat pe exteriorul cutiei, pe partea superioară, păstrând forma unei mașini de spălat. Sistemul a fost dezvoltat de Procter and Gamble pentru a ajuta oamenii cu probleme de vedere să identifice mult mai ușor detergentul în magazine.

NaviLens este un cod special dezvoltat pentru persoanele cu deficiențe de vedere. O dată ce aplicația NaviLens este instalată, utilizatorii pot scana produsul cu telefonul, aceștia obținând informații importante despre ambalaj și produs, fie prin text scris sau audio. De asemenea, aplicația ajută la localizarea produsului mult mai exactă, datorită Realității Augmentate. În plus, codurile NaviLens pot fi scanate de mai mult de 12 ori versus clasicele coduri QR sau coduri de bare.

Despre noul ambalaj de carton, Răzvan Resmeriță, Director Comunicare, P&G,  declară: „Noul ambalaj de carton este una dintre cele mai mari inovații de la Ariel. Am investit în partea de cercetare riguroasă mai mult de 4 ani”.

Spălare în apă rece fără niciun compromis cu noul Ariel PODS

Ariel oferă aceeași curățare chiar și în apă rece. Noile capsule Ariel sunt special concepute să îndepărteze petele dificile la temperaturi scăzute. Mai mult decât atât, spălarea în apă rece ajută la protejarea fibrelor hainelor, dar și la reducerea cheltuielilor, prin economisirea energiei electrice consumate.

Mai mult de 60% din emisiile de carbon generate în urma unui ciclu de spălare provin din procesul de încălzire al apei. Așadar, simpla schimbare de temperatură poate avea un impact major asupra mediului înconjurător.

Despre Procter & Gamble

P&G are branduri precum Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers®, Pantene® și Tide®. Comunitatea P&G are operațiuni în aproximativ 70 de țări din întreaga lume.